ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ  ΕΘΕΛΟΝΤΏΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ  
«Η ΕΛΠΙΔΑ» ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 
27  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020.
Ο  Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ», πραγματοποιεί σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας, την 89η Εθελοντική Αιμοδοσία του για το Φθινόπωρο την Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020, από τις 8.30 π.μ. έως στις 13,00  το μεσημέρι, στην Κεντρική Πλατεία του Αμπελώνα, σε ειδική ευρύχωρη και ασφαλή Τεντοκατασκευή που θα τοποθετηθεί εκεί, με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Παπαγεωργίου food service και της γνωστής Βιομηχανίας Κονσερβοποιίας ΕΛΒΑΚ Α.Ε.
Τηρώντας αυστηρά,  λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του COVID-19 στη Χώρα μας, Όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα ασφαλείας του ΕΟΔΥ, ο Σύλλογός, έχει ήδη παραλάβει απ’ την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) το απαραίτητο Υγειονομικό υλικό (Μάσκες προσώπου, γάντια και αντισηπτικά υγρά), απαραίτητα για την ομαλή και ασφαλή πραγματοποίηση της αιμοδοσίας του.
Κλιμάκιο Ερυθροσταυριτών του Περιφερειακού Παραρτήματος Λάρισας του Ερυθρού Σταυρού, με την εμπειρία του θα παρέχει την πολύτιμη βοήθειά του καθ’όλη τη διάρκεια της αιμοδοσίας.
Την ίδια μέρα και ώρα 11,00 π.μ. ο Σύλλογός  «Η ΕΛΠΙΔΑ» θα υποδέχεται στην είσοδο του Αμπελώνα τη φλόγα της <<Αγάπης, της Ελπίδας και της Ζωής>> τη φλόγα της 18ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντικής Αιμοδοσίας, που αυτή την περίοδο διοργανώνεται από την Π.Ο.Σ.Ε.Α., σε συνεργασία με Φορείς και Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών σε όλη τη Χώρα, για να την οδηγήσει με εθελοντές λαμπαδηδρόμους παιδιά του 1ου Συστήματος Προσκόπων, μαθητές του Λυκείου της πόλης  και Αθλητές των δύο Αθλητικών Συλλόγων του Αμπελώνα, (Γυμναστικού και Α.Ο Αμπελωνιακού), στον χώρο, επίσης της Κεντρικής Πλατείας, όπου στις 11.30 π.μ. θα λάβει χώρα μικρή και λιτή, αλλά ζεστή και μεστή περιεχομένου και μηνυμάτων τελετή, για την υποδοχή της και το άναμμα του βωμού.
Με τις δράσεις του αυτές ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ», αποβλέπει στη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα εθελοντισμού και αιμοδοσίας και στην παρακίνηση και προτροπή και άλλων συνανθρώπων μας να γίνουν Εθελοντές Αιμοδότες, μέχρι την επίτευξη του ενός και μοναδικού σκοπό του να γίνουμε εντελώς Αυτάρκεις σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα στην πόλη μας, στον Δήμο και στην Πατρίδα μας γενικότερα!
Για το λόγο αυτό ο Πρόεδρος κ. Γιαννόπουλος Γιάννης και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ» προσκαλούν όλους τους Αμπελωνίτες μικρούς και μεγάλους και, κυρίως, τους νέους και τους φοιτητές, που δεν έφυγαν ακόμη για τις Σχολές τους, να έρθουν στην πλατεία, όπου θα γίνεται η αιμοληψία για να προσφέρουν με την καρδιά τους και την αγάπη τους μια φιάλη από το αίμα τους!
Οι ανάγκες για αίμα, τονίζει ο Πρόεδρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» του Αμπελώνα τώρα που τα Νοσοκομεία μας ξαναβρίσκουν τους κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας των, είναι ιδιαίτερα αυξημένες και μας καλούν όλους, όσοι θέλουμε και μπορούμε, να προσφέρουμε μια φιάλη από το αίμα μας και να κάνουμε την καλύτερη πράξη: Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης, απέναντι στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας!
Τέλος, καλούνται, όσοι απ’ τους Συμπολίτες μας, επιθυμούν και μπορούν να γίνουν Εθελοντές Λαμπαδηδρόμοι να περάσουν νωρίτερα από την Κεντρική Πλατεία, όπου θα πραγματοποιείται η 89η Αιμοδοσία μας να παραλάβουν το ειδικό μπλουζάκι και τη δάδα της Λαμπαδηδρομίας, για να πάρουν μέρος στη 18η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Αιμοδοσίας και να μεταφέρουν τη Φλόγα της Αγάπης, της Ελπίδας και της Ζωής από το πάρκο Σταυρόπουλου, σημείο εκκίνησης και συνεχίζοντας την διαδρομή δια μέσου των οδών Λαρίσης, Θερμοπυλών, Ειρήνης και Γρ.Λαμπράκη να καταλήξουν πάλι στην Κεντρική Πλατεία, όπου μετά το άναμμα του βωμού θα ακολουθήσουν, σύντομοι χαιρετισμοί, για τον σκοπό και την σημασία της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.