Γενική Συνέλευση Παραρτήματος Λάρισας ΠΜΣ

«Τώρα κάνουμε το επόμενο βήμα! 

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ»

12:00 το μεσημέρι – ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ (αύλειος χώρος)

Συνάδελφοι,

Στις 10 του Σεπτέμβρη στην πανελλαδική  – πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση συμμετείχαν 31 σωματεία εργαζομένων στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού. Την ίδια ώρα σε συντονισμένη προσπάθεια Μέσων Ενημέρωσης θάφτηκε κυριολεκτικά αυτή η μεγαλειώδη διαμαρτυρία σε όλη τη χώρα. Κάποιοι μάλιστα μας παρουσίασαν ως «ανακουφισμένους» από τις αποφάσεις της κυβέρνησης, «συνέταιρους» στο έργο της. 

Κόντρα λοιπόν στον καιρό οι καλλιτέχνες της Θεσσαλίας έστειλαν για άλλη μια φορά μαχητικό μήνυμα ! Η συγκλονιστική πορεία καλλιτεχνών στο Βόλο και οι παρεμβάσεις σε Τρίκαλα και Λάρισα ήταν καθοριστικές για την επιτυχία αυτής της πανελλαδικής προσπάθειας. Στην Αθήνα οι συνάδελφοι αψήφησαν τις απαγορεύσεις της αστυνομίας και σε ένα μεγάλο σε όγκο και παλμό συλλαλητήριο δηλώσανε πως «Είμαστε εδώ».

Στις 21 Σεπτεμβρίου σε έκτακτη κινητοποίηση έξω από το υπουργείο εργασίας στην Αθήνα ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και σωματεία του χώρου απαίτησαν δεσμεύσεις. Μπροστά σε αυτή μας τη στάση η Κυβέρνηση παρέταξε διμοιρίες των ΜΑΤ για να επιβάλλουν την αδιαλαξία της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας, που αρνιόταν οποιαδήποτε συζήτηση. Η επιμονή και μαχητικότητα όλων των συμμετεχόντων στη συγκέντρωση, τους υποχρέωσε σε υποχώρηση. Μας έκλεισαν συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου την επόμενη μέρα όπου και γράφονται αυτές οι γραμμές. 

Καταλαβαίνουμε ότι η δύναμη του Σωματείου μας σε αυτές τις συζητήσεις με τα Υπουργεία είναι η μαχητική διεκδίκηση του κλάδου. Γι’ αυτό δεν πρέπει να σταματήσουμε τον πολύμορφο αγώνα μας, αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, στη Θεσσαλία και αλλού, είναι σε εξέλιξη δράσεις ενημέρωσης, παραστάσεις διαμαρτυρίας ώστε να μεγαλώσει η πίεση! 

Αυτοί αδιαφορούνε για το πώς θα ζήσουμε αφήνοντας το 80% των εργαζόμενων στον Πολιτισμό χωρίς καμία επιδότηση. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση βάζει όριο στις συναθροίσεις περιορίζοντας το δικαίωμά μας να διαδηλώσουμε. Τους απαντάμε πως αυτό θα σπάσει στη πράξη! Ο αγώνας είναι δίκαιος γιατί είναι δίκαια τα αιτήματα:

 

  1. Να επιδοτηθούν όλοι οι συνάδελφοι. Γιατί όλοι πλήττονται ανεπανόρθωτα
  2. Να ανασταλούν τα χρέη σε εφορία, τράπεζες, ΔΕΚΟ.
  3. Να επιδοτηθούν όλοι οι μακροχρόνια άνεργοι.

Προσπαθούν να αποσπάσουν τη συναίνεσή μας και την ανοχή μας, να ρίχνουμε ευθύνες μόνο σε πρόσωπα και να γινόμαστε μπαλάκι στα υπουργεία. Θέλουν να δεχθούμε ότι θα πληρώσουμε ξανά εμείς την κρίση. Το επάγγελμά μας δεν έχει άλλα περιθώρια. Ακόμα και πριν την εκδήλωση της κρίσης η πλειοψηφία ήταν στα όρια της επιβίωσης. Τώρα μπροστά μας έχουμε ένα αδιέξοδο γι’ αυτό δε θα κάνουμε βήμα πίσω στις πιέσεις της Κυβέρνησης και της μεγάλης εργοδοσίας του κλάδου.

Η προηγούμενη γενική συνέλευσή μας ήταν ουσιαστική για την οργάνωση της μάχης στις 10/9 ως συνέχεια των προηγούμενων, καθώς και για το περιεχόμενο του αγώνα που δίνουμε! Τώρα κάνουμε το επόμενο βήμα, συνεχίζουμε, σχεδιάζουμε τη δράση μας με ορίζοντα το τέλος του έτους!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

12:00 το μεσημέρι – ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ (αύλειος χώρος)