Ευτύχημα για τον Δήμο μας! Σώθηκαν τα έργα της ΔΕΥΑΤ!


Ανακοίνωση της Δημοτική παράταξης ΣΥΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του Δήμου Τυρνάβου

Διαβάσαμε στο πρόγραμμα διαύγεια της ΔΕΥΑΤ αλλά και στα τοπικά ηλεκτρονικά ενημερωτικά μέσα ότι, τα παρακάτω έργα αξίας 9,35 εκατομμυρίων ευρώ μεταφέρονται από το << Φιλόδημο Ι>> στο <<Αντώνης Τρίτσης>> νιώθοντας μεγάλη ανακούφιση που δεν χάνονται.

Τα έγα είναι:

Συμπλήρωση δικτύων αποχέτευσης ομβρίων για την αντιπλημμυρική προστασία οικισμών του Δήμου Τυρνάβου 2.500.000,00 €
Επέκταση-αντικατάσταση και εκσυγχρονισμός των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Τυρνάβου 3.000.000,00 €
Αναβάθμιση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Τυρνάβου και κατασκευή Φ/Β πάρκου στο Δήμο Τυρνάβου 3.850.000,00 €
Στη σελίδα 25 του προγράμματός μας αναφέρονται τα έργα αυτά και όπως αντιλαμβάνεστε όλοι είναι έργα για τα οποία δούλεψε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Διευκρινίζουμε γιατί το θεωρούμε απαραίτητο ότι το δεύτερο έργο περιλαμβάνει:

Την αντικατάσταση 32 χλμ παλαιών αμιεντοσωλήνων ύδρευσης με σωλήνες PE (πλαστικοί) νέας γενιάς, στους οικισμούς Τυρνάβου και Αμπελώνα καθώς και τους τροφοδοτικούς αγωγούς στις κοινότητες Δένδρων και Πλατανουλίων.
Την εγκατάσταση δύο ηλεκτροπαραγωγών ζευγών (Η/Ζ) (γεννήτριες) για τα δύο αντλιοστάσια ύδρευσης στον Αμπελώνα.
Την εγκατάσταση ενός ολοκλήρου συστήματος τηλεμετρίας που θα αποτελείται από 9 Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου σε δεξαμενές, γεωτρήσεις, υδατόπυργους και ένα Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου, το οποίο θα κάνει εφικτό την κατάρτιση του ισοζυγίου νερού, τον εντοπισμό των πιθανών διαρροών και την άμεση επέμβαση σε περίπτωση βλαβών.
Το τρίτο έργο περιλαμβάνει: Τον εκσυγχρονισμό του Βιολογικού Καθαρισμού Τυρνάβου, Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Πάρκου ισχύος 500 kwp και Εγκατάσταση Διαχείρισης Βιοστερεών στο πρόγραμμα <<ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι>> συνολικού προϋπολογισού 3.850.000 Ε.

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google