Ματαιώνονται οι γιορτές αγροτικών προϊόντων λόγω κορωνοϊού


Τη ματαίωση των φετινών εορτών αγροτικών προϊόντων που διοργάνωνε κάθε έτος ο δήμος Τεμπών σε συνεργασία με το ΔΟΠΑΠΕΠ, ανακοινώνει ο Δήμος Τεμπών, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον covid – 19 και με δεδομένες τις επιστημονικές εκτιμήσεις για δυσμενή εξέλιξη της πανδημίας τους επόμενους μήνες.

«Η απόφαση ελήφθη ύστερα από πλήρη και αναλυτική αξιολόγηση όλων των στοιχείων και δεδομένων,  την κατάθεση απόψεων από τους συλλόγους και τους προέδρους των κοινοτήτων και συνεταιρισμών.
Έτσι, φέτος τον Σεπτέμβρη η γιορτή Αμυγδάλου, τον Οκτώβρη οι γιορτές Κάστανου και Ακτινιδίου και τον Νοέμβρη η γιορτή Ελιάς,  δεν θα πραγματοποιηθούν.

Τη λήψη της απόφασης   επιβάλλει η λογική και το αίσθημα ευθύνης  του Δήμου και όλων των φορέων και συλλογικών οργάνων για την  προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία.

Είναι γεγονός ότι οι γιορτές των αγροτικών προϊόντων προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες και δημιουργούνται συνθήκες μεγάλου συνωστισμού και συγχρωτισμού, χωρίς να είναι δυνατή η διασφάλιση της τήρησης ακόμα και του βασικότερου μέτρου πρόληψης, αυτό της τήρησης απόστασης.

Βάσει της σημερινής εικόνας της εξέλιξης της πανδημίας αλλά και τις επιστημονικές εκτιμήσεις για το επόμενο διάστημα, θα ήταν ανεύθυνη και επιπόλαια οποιαδήποτε άλλη απόφαση.

Ανανεώνουμε το πρώτο μας ραντεβού τον Αύγουστο του 2021, με την πρώτη γιορτή Κρασιού στην Ραψάνη», τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος κ. Μανώλης.

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας