Κακοκαιρία: Ελλάδας-Θεσσαλίας 19-21 Σεπτεμβρίου (+χάρτης βροχής)


Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου  2020.

Προβλέπεται αρχικά στα νησιά του Ιονίου τα νότια της Ηπείρου τη Θεσσαλία τη Στερεά Ελλάδα την Πελοπόννησο νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με λίγες παροδικές βροχές. Σταδιακά μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο και τη Θεσσαλία και τα φαινόμενα θα συνεχίσουν να πλήττουν  την Στερεά Ελλάδα την Πελοπόννησο και τις δυτικές Κυκλάδες. Έως αργά το βράδυ Τα φαινόμενα θα έχουν παραμείνει στα νότια τμήματα της Πελοποννήσου(Λακωνία) και στα δυτικά της Κρήτης. Μεγάλη προσοχή στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Θεσσαλίας στην κεντρική στερεά στο νότιο Ιόνιο και στην Αργολίδα όπου τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι πολύ έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ και στο Ιόνιο  βορειοανατολική αρχικά 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα φτάσει στη Βόρεια Ελλάδα χωρίς φαινόμενα στους 30 βαθμούς Κελσίου ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν θα ξεπεράσει τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέποντας η νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες που θα είναι έντονες στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα των Τρικάλων της Καρδίτσας στην περιοχή των Φαρσάλων σε όλο το νομό Μαγνησίας καθώς και στα παράλια του νομού Λάρισας. Κατά τόπους μπόρες και καταιγίδες θα σημειωθούν και στις Σποράδες.  Σταδιακά τα φαινόμενα προς τις μεσημεριανές ώρες θα αρχίσουν να σταματούν πρώτα στα βόρεια τμήματα της περιφέρειας και σταδιακά έως το απόγευμα σε όλες τις περιοχές.  Προσοχή αφού στις περιοχές με τα έντονα φαινόμενα δεν αποκλείεται να σημειωθούν 50 με 100 χιλιοστά βροχής.

Λάρισα: προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές μπόρες και πιθανόν σύντομη καταιγίδα αλλά ο καιρός πριν το μεσημέρι σταδιακά θα αρχίσει να βελτιώνεται.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί στις Σποράδες 7 με 8 μποφόρ και στα πεδινά 5 με 6 αλλά από τις απογευματινές ώρες και μετά θα εξασθενήσουν σημαντικά παντού.

Η θερμοκρασία σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί σε

Λάρισα 19  με 26°C

Τρίκαλα 19 με 25°C

Καρδίτσα 19 με 25°C

Βόλος 20 με  24°C

Καλαμπάκα 19 με 24°C

Ελασσόνα 19 με 25°C

Αγία 19 με 24°C

Φάρσαλα 19 με 24°C

Αγιόκαμπος 20 με 24°C

Σποράδες 21 με 24°C

———————————————————-

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020.

Προβλέπεται αρχικά στη δυτική και βόρεια Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν λίγες καταιγίδες αλλά σταδιακά τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν και αργά το βράδυ θα σταματήσουν.Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά τμήματα κατά περιόδους οι οποίες αργά το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα αυξηθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 7 μποφόρ και κατά τόπους 8 με 9 στα νότια και κεντρικά τμήματα αλλά από το απόγευμα και μετά θα εξασθενήσουν και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 που αργότερα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 14 έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα θαλάσσια τμήματα έως 3 με 4 μποφόρ και μεταβλητοί νότιοι στα πεδινά τμήματα 2 μποφόρ το απόγευμα.

Η θερμοκρασία σε πτώση το πρωί θα κυμανθεί σε

Λάρισα 16 με 25°C

Τρίκαλα 15 με 25°C

Καρδίτσα 15 με 25°C

Βόλος 19 με 25°C

Καλαμπάκα 15 με 24°C

Ελασσόνα 13 με 25°C

Αγία 15 με 24°C

Φάρσαλα 13 με 24°C

Αγιόκαμπος 19 με 25°C

Σποράδες 20 με 25°C

—————————————————————-

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα ενώ τις απογευματινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 6 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο ανατολικοί 2 με 3.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.

Λάρισα: αίθριος καιρός

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ και στα πεδινά αλλά και τα θαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία αμετάβλητη θα κυμανθεί σε

Λάρισα 16 με 26°C

Τρίκαλα 15 με 26°C

Καρδίτσα 15 με 26°C

Βόλος 19 με 26°C

Καλαμπάκα 15 με 25°C

Ελασσόνα 14 με 25°C

Φάρσαλα 14 με 25°C

Αγία 15 με 25°C

Αγιόκαμπος 19 με 25°C

Σποράδες 20 με 25°C

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΥΕΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ WRF MODEL / WEATHERGROUP 

Βασίλειος Πανάκογλου – Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος – Προγνώστης 
κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας