Μήνυμα δημάρχου Δήμου Τεμπών για την έναρξη της σχολικής χρονιάς


«Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά από σήμερα. Ένας νέος κύκλος μαθημάτων αρχίζει με όρεξη για δουλειά και με την επιθυμία να γεμίσουν οι ψυχές και το μυαλό με εμπειρίες και γνώσεις.

Μια χρονιά όμως διαφορετική από τις προηγούμενες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου, με ανασφάλεια, με αγωνία, με αμφισβήτηση και έντονη επιφυλακτικότητα για την υγεία των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών μας.
Παρ΄ όλα αυτά, είμαστε σίγουροι ότι με τη συνεργασία όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, των εργαζομένων, των μαθητών και των γονέων, η νέα σχολική χρονιά θα κυλίσει ήρεμα, δημιουργικά, ευχάριστα αλλά και αποτελεσματικά. Το πιο σημαντικό για να είναι ασφαλής η σχολική χρονιά που θα διανύσουμε είναι να τηρήσουμε σχολαστικά και με ευλάβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ως δημοτική Αρχή θα είμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και στους γονείς, παρέχοντας την στήριξή μας σε οτιδήποτε χρειαστούν, ώστε η σχολική χρονιά να κυλίσει με όσο το δυνατόν καλύτερη ασφάλεια.

Το σχολείο βέβαια, δεν είναι ανεξάρτητο από την υπόλοιπη κοινωνία και συνήθως αντανακλά τις ευρύτερες συνθήκες. Σε αυτούς τους καιρούς της κρίσης, οικονομικής και υγειονομικής, της αρνητικότητας, της απογοήτευσης και του ατομισμού, ας προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε έναν τόπο διαφορετικό. Έναν τόπο ελπίδας, οράματος, αγάπης, αλληλεγγύης, σεβασμού, εκτίμησης, συνύπαρξης και συνεργασίας.

Χρωστάμε σε αυτή τη γενιά το μέλλον που της αξίζει..
Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς καλή σχολική χρονιά, με υγεία και καλή πρόοδο στους μαθητές και στις μαθήτριές μας.»

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας