Που θα βρέξει 25-26/8/2020 Λάρισα-Θεσσαλία-Ελλάδα (Χάρτες)

τυρναβος
Τρίτη  25 Αυγούστου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας άστατος καιρός με τοπικές μπόρες  και καταιγίδες οι οποίες σταδιακά τις απογευματινές ώρες θα επεκταθούν και σε περιοχές της Ηπείρου ,της Θεσσαλίας και στα βόρεια της Στερεάς Ελλάδας και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Αργά το βράδυ θα επηρεαστούν και τμήματα των Σποράδων αλλά πιθανώς και ορεινά τμήματα των νησιών του Ιονίου πελάγους και της δυτικής Κρήτης.  Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα και θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους στην Μακεδονία.  Η διάρκεια των φαινομένων πάντως θα είναι μικρή.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ  και στο Ιόνιο δυτικοί που το απόγευμα θα ενισχυθούν στα 4 με 6 μποφόρ όπως και στις περιοχές του Θερμαϊκού.
Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 19 έως 36 και τοπικά 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες νεφώσεις θα αυξηθούν από βορρά προς νότο και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες που θα επηρεάσουν και κάποιες πεδινές περιοχές.  Αργά το απόγευμα και νωρίς το βράδυ είναι πιθανό να επηρεαστούν και παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας όπως για λίγο πρόσκαιρα και οι Σποράδες. Τα φαινόμενα θα είναι σύντομα.
anigif ambelon rizoulis - Που θα βρέξει 25-26/8/2020 Λάρισα-Θεσσαλία-Ελλάδα (Χάρτες)

Λάρισα: Λάρισα: αρχικά καλός καιρός αλλά από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες διάσπαρτες  μπόρες ή καταιγίδες στην ευρύτερη περιοχή που πιθανόν να επηρεάζουν για λίγο και  την πόλη.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και μετά το μεσημέρι  νότιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ
 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά από 19 έως 35-36 βαθμούς Κελσίου.
————————————————————-
Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020.
Προβλέπεται αρχικά σε τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της κεντρικής Πελοποννήσου νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες αλλά σταδιακά τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν σε όλες τις περιοχές. Τις απογευματινές ώρες μικρή αστάθεια στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας πιθανόν να δώσει εκ νέου μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο 4 με 6.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 18 έως 33 και τοπικά 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα σποραδικών βροχών στις ορεινές κυρίως περιοχές αλλά ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί.  Το απόγευμα μικρή αστάθεια στα βουνά ενδέχεται να δώσει εκ νέου μεμονωμένες καταιγίδες.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και ηλιοφάνεια αργότερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί έως 4 με 5 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα αλλά θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ και στα θαλάσσια αλλά και τα πεδινά τμήματα.
Η θερμοκρασία σε μικρή κάμψη θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της Θεσσαλίας από 19 έως 33 και πιθανόν 34 βαθμούς Κελσίου.

22 - Που θα βρέξει 25-26/8/2020 Λάρισα-Θεσσαλία-Ελλάδα (Χάρτες)

11 - Που θα βρέξει 25-26/8/2020 Λάρισα-Θεσσαλία-Ελλάδα (Χάρτες)
11 - Που θα βρέξει 25-26/8/2020 Λάρισα-Θεσσαλία-Ελλάδα (Χάρτες)
44 - Που θα βρέξει 25-26/8/2020 Λάρισα-Θεσσαλία-Ελλάδα (Χάρτες)
Βασίλειος Πανάκογλου – Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος – Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 14414 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*