Περιμένοντας το άνοιγμα των σχολείων στο Δήμο Τυρνάβου

τυρναβος
Δήμος, Τύρναβος

Σε λίγες μέρες ανοίγουν τα σχολεία.
Είναι αυτονόητη υποχρέωση του κάθε Δήμου να βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών , υποχρέωση που γίνεται ιερό καθήκον όταν η συζήτηση φτάνει στην εκπαίδευση και τα παιδιά μας, ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία.
Τα μέτρα που ακούσαμε μέχρι σήμερα αφορούν τα Δημοτικά καταστήματα και είμαστε στο σκοτάδι όσα αναφορά την προετοιμασία για το άνοιγμα των σχολείων.
Αναρωτιόμαστε και αγωνιούμε για την κατάσταση και για την προετοιμασία γι αυτό θέτουμε και ορισμένα ερωτήματα περιμένοντας απάντηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ή με κάποια ανακοίνωση από την Δ.Α.
1. Έχουμε επάρκεια αντισηπτικών για όλα τα σχολικά συγκροτήματα;
2. Θα γίνεται θερμομέτρηση στην είσοδο των σχολείων όπως κάνετε τώρα στο Δημαρχείο;
3. Υπάρχει σκέψη για αγορά και τοποθέτηση θερμικών καμερών ή θερμικών πυλών στα σχολεία; Κάποιοι Δήμοι το έχουν κάνει. Ένα μέτρο που θα δίνει αίσθημα ασφάλειας σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

4. Πότε ολοκληρώνεται η διαδικασία για την πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού καθαριότητας , που θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των συναρμόδιων Υπουργείων.

anigif ambelon rizoulis - Περιμένοντας το άνοιγμα των σχολείων στο Δήμο Τυρνάβου

5. Προγραμματίστηκε η αγορά μασκών;

6. Αποφασίστηκε οργανόγραμμα – πρόγραμμα των τακτικών απολυμάνσεων των σχολικών συγκροτημάτων και των δημοτικών κτιρίων.

7. Έχουν επιλεγεί χώροι πρόσθετοι δημοτικοί ή άλλοι για σχολική χρήση αν χρειαστεί;

Πιστεύουμε ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να λειτουργήσει με σχέδιο, προγραμματισμό, ταχύτητα μιας και μας μένει λίγος χρόνος , καθώς και οι υπηρεσίες με αυταπάρνηση θα λέγαμε πέρα και πάνω από τις αντικειμενικές τους δυνάμεις ιδιαίτερα σ΄ αυτήν την περίοδο της πανδημίας.

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 14645 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*