Δράση Πολιτών: ” Ποιος έχει δίκιο ; Ο κ. Μάμμος ή ο κ. Κόκουρας ; “

baerge - Δράση Πολιτών: " Ποιος έχει δίκιο ; Ο κ. Μάμμος ή ο κ. Κόκουρας ; "
Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Επειδή η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο πρώτος και ο πιο κοντινός στον πολίτη θεσμικός φορέας, η κινητοποίησή της στο ενδεχόμενο αντιμετώπισης κρουσμάτων κορωνοϊού πρέπει πανθομολογουμένως να είναι άμεση και καθολική, προκειμένου να εμπεδώνεται στον τοπικό πληθυσμό ένα αίσθημα ασφαλείας.

phoenix banner - Δράση Πολιτών: " Ποιος έχει δίκιο ; Ο κ. Μάμμος ή ο κ. Κόκουρας ; "

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, κ. Μάμμος Χρήστος, πρότεινε ευθαρσώς και δικαιολογημένα τη διενέργεια γενικευμένων δράσεων απολύμανσης στη δημοτική κοινότητα Αμπελώνα, μετά την εμφάνιση των προσφάτων κρουσμάτων κορωνοϊού που είδαν  το φως της δημοσιότητας.

banner pagetos - Δράση Πολιτών: " Ποιος έχει δίκιο ; Ο κ. Μάμμος ή ο κ. Κόκουρας ; "

Δυστυχώς, όμως, ο κ. Κόκουρας, με ανακοίνωσή του στα ΜΜΕ, απαξίωσε εντελώς το λογικό και θεμιτό αίτημα του μέχρι πρότινος συνεργάτη του, ισχυριζόμενος ότι δεν χρειάζονται προληπτικές απολυμάνσεις των κοινοχρήστων δημοτικών χώρων.

anigif ambelon rizoulis - Δράση Πολιτών: " Ποιος έχει δίκιο ; Ο κ. Μάμμος ή ο κ. Κόκουρας ; "

Εμείς, ως  “Δράση Πολιτών”, δεν θα απαντήσουμε στον κ. Κόκουρα, ούτε θα εμπλακούμε στον δημόσιο διάλογο που έχει ανοίξει με τον πρώην συνεργάτη του. Αυτό ας το κάνει ο κ. Μάμμος , που είχε και την ορθή πρωτοβουλία της πρότασης περί γενικευμένης προληπτικής απολύμανσης στον Αμπελώνα από τήν μέχρι στιγμής καθεύδουσα Δημοτική Αρχή.

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Δράση Πολιτών: " Ποιος έχει δίκιο ; Ο κ. Μάμμος ή ο κ. Κόκουρας ; "

Προς ενημέρωση, όμως , των πολιτών, θα παραθέσουμε απλά δύο κείμενα, προερχόμενα από δημοσιεύματα του Τύπου, και ο κάθε ενδιαφερόμενος ας βγάλει τα προσωπικά του συμπεράσματα:

1) Σε δήλωση του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, επισημαίνει ότι ο δήμος είναι σε θέση πλέον να κάνει απολυμάνσεις «μεγάλης κλίμακας, κυρίως σε σημεία υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως τα νοσοκομεία, αλλά και σε ολόκληρη την πόλη. Μπορούμε και κάνουμε απολύμανση παντού», υπογραμμίζει.

2) Άμεσα ξεκίνησαν οι προληπτικές απολυμάνσεις των σχολικών κτιρίων όλων των βαθμίδων (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, νηπιαγωγεία), των παιδικών σταθμών, αθλητικών χώρων και γυμναστηρίων, των ΚΑΠΗ και των δημοτικών κτιρίων, από εξειδικευμένα συνεργεία και σύμφωνα με τις ενδεδειγμένες και πιστοποιημένες διαδικασίες. Πλέον οι απολυμάνσεις στους περισσότερους δήμους επεκτείνονται και σε άλλους δημόσιους χώρους, όπως αυτούς της παιδικής χαράς και των παιδότοπων γενικότερα.

Ποιος έχει δίκιο λοιπόν; Ο κ. Μάμμος ή ο κ. Κόκουρας; Η απάντηση φαίνεται να είναι απλή και ξεκάθαρη. Όλα τα άλλα ενισχύουν απλώς τη σύγχυση και προσπαθούν να αποκρύψουν την ορατή ανικανότητα των γνωστών ανευθυνοϋπεύθυνων.

ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ” ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ”.

kontogiannis miltos tyrnabos lebites - Δράση Πολιτών: " Ποιος έχει δίκιο ; Ο κ. Μάμμος ή ο κ. Κόκουρας ; "