Καιρός Ελλάδας και Θεσσαλίας 17-23 Αυγούστου

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020. 
Προβλέπεται γενικά καλός καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους στη Θεσσαλία τη Μακεδονία και τα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και πιθανόν να σημειωθούν λίγες σποραδικές μπόρες κυρίως τις μεσημεριανές ώρες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι έως 7 μποφόρ και στα υπόλοιπα τμήματα   μεταβλητοί έως 4 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 18 έως 31-32 και στα δυτικά και νότια τμήματα 33-35 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία: καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις Τις απογευματινές ώρες και πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά κυρίως τμήματα.
—————————————————————-
Τρίτη 18 Αυγούστου 2020 
Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα ενώ στη Μακεδονία θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις καθώς και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες σποραδικές μπόρες κυρίως τις μεσημεριανές ώρες αλλά θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 5 και στα νότια και 6 με 7 μποφόρ και στα υπόλοιπα τμήματα έως 3 με 4 μποφόρ από μεταβλητές διευθύνσεις.
 Η θερμοκρασία σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 17 έως 32 και τοπικά 34 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία: καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
—————————————————————-
Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020.
Προβλέπεται καλός καιρός αρχικά σε όλη τη χώρα αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και στα βορειότερα τμήματα καταιγίδες. Θα υπάρχουν όμως και πολύ μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στα νησιωτικά τμήματα και τη νότια χώρα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 5 μποφόρ κυρίως στα νότια τμήματα και στα υπόλοιπα τμήματα βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε νέα μικρή άνοδο θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 19 έως 34 και πιθανόν 35/36 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες. Τα φαινόμενα στα πεδινά θα είναι σύντομα και διάσπαρτα.
———————————————————
Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020
Προβλέπεται καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις στη Θράκη τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο και δεν αποκλείεται κυρίως στις βορειότερες περιοχές λίγες σποραδικές βροχές.  Στην υπόλοιπη χώρα καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ και στο Ιόνιο πιθανόν για λίγο και 7 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 17 έως 33/34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά αλλά και στις Σποράδες με μικρή πιθανότητα σύντομων βροχών.

——————————————————————
Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020.
Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Θράκης το απόγευμα με μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ και στο Ιόνιο έως 4.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 17 έως 33 και τοπικά 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία: προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά.
———————————————————————-
Σάββατο 22 Αυγούστου 2020.
Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας το απόγευμα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο έως 5 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα πελάγη έως 3 με 4.
 Η θερμοκρασία  θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 18 έως 35 βαθμούς κελσίου και πιθανόν για λίγο 36/37β.κ.
Θεσσαλία: προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά.
———————————————————————–
Κυριακή 23 Αυγούστου 2020.
Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά της βόρειας χώρας.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και πιθανόν για λίγο 7 και στα υπόλοιπα πελάγη έως 4 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 18 έως 35 και πιθανόν για λίγο 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά.

Βασίλειος Πανάκογλου – Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος – Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com