Ο Αμπελώνας τιμά την Παναγία


Με χριστιανική ευλάβεια οι δημότες του Αμπελώνα και της περιοχής θα τιμήσουν και φέτος την Κοίμηση της Θεοτόκου όπου πανηγυρίζει ο μητροπολιτικός ιερός ναός της πόλης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αμπελώνα και προϊστάμενος του ιερού ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Νεκτάριος Φωκίδης αύριο το πρωί της Παρασκευής 14 Αυγούστου και ώρα 10 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης, θα χοροστατήσει στην Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, ενώ στις 7:30 το απόγευμα μέγας πανηγυρικός εσπερινός, ιερουργούντος του Αρχιμ. π. Αχιλλίου Τσούτσουρα, με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα.
Το Σάββατο ανήμερα της γιορτής 15 Αυγούστου θα τελεστεί πανηγυρική θεία Λειτουργία από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αμπελώνα και προϊστάμενο του ιερού ναού πρωτοπρεσβύτερο π. Νεκτάριο Φωκίδη.

Το απόγευμα της εορτής θα ψαλεί μεθεόρτιος εσπερινός, στις 7 το απόγευμα και Παρακλητικός Κανόνας της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Τέλος, προς ενημέρωση, δεν θα πραγματοποιηθεί η περιφορά της ιερής εικόνας στους κεντρικούς δρόμους του Αμπελώνα, μετά από τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για τον Covid ’19, στον Αμπελώνα.

ΚΑΤΣΑΝΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google