Καιρός Ελλάδας και Θεσσαλίας 10-16/8/2020


Δευτέρα 10 Αυγούστου  2020.
 Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα Υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου της Μακεδονίας της Θεσσαλίας της Κρήτης και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου με βελτίωση το βράδυ.
 Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι  στο Αιγαίο 7 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές 2 με  3.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
———————————————————————-
Τρίτη 11 Αυγούστου 2020.
 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας το απόγευμα που δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Ηπείρου της δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.
 Οι άνεμοι Θα πνέουν στο Αιγαίο αγόρι 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοδυτικοί 2 με 3.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 18 έως  34 βαθμούς Κελσίου.
————————————————————-
Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020.
 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας στα βουνά της Ηπείρου της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με μεμονωμένες καταιγίδες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βοριάδες 5 με 6 μποφόρ ενώ στις υπόλοιπες περιοχές βορειοδυτικοί ασθενείς.
 Η θερμοκρασία στα κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου και πιθανόν για λίγο 35.
——————————————————–
Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020.
 Προβλέπεται καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στα βουνά της Ηπείρου της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας το απόγευμα όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο 5 μποφόρ από βόρειες διευθύνσεις και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοδυτικοί 3-4.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
——————————————————–
Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020.
 Προβλέπεται καλοκαίρια σε όλη τη χώρα αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 6 μποφόρ ενώ στις υπόλοιπες περιοχές βορειοδυτικοί ασθενείς.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα δυτικά και νότια από 19 έως 34 και πιθανόν 35 βαθμούς ενώ στα κεντρικά και βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.
——————————————————-
Σάββατο 15 Αυγούστου 2020.
 Προβλέπεται καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας και υπάρχει πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βουνά της Μακεδονίας.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 6 με 7 μποφόρ και πιθανόν μετά το μεσημέρι 8 και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 18 έως 33 και πιθανόν 34 βαθμούς Κελσίου.
——————————————————-
Κυριακή 16 Αυγούστου 2020.
 Προβλέπεται καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά της βόρειας χώρας όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βοριάδες 7 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοδυτικοί έως 4 με 5 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου – Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος – Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας