Τυρναβίτικα Νέα

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

Που θα βρέξει 1-2/8/2020 Λάρισα-Θεσσαλία-Ελλάδα (Χάρτες+Βίντεο)

mpores thessalia meteo 2018  - Που θα βρέξει 1-2/8/2020 Λάρισα-Θεσσαλία-Ελλάδα (Χάρτες+Βίντεο)
1-2/8/2020
 Σάββατο 1 Αυγούστου 2020.
122 - Που θα βρέξει 1-2/8/2020 Λάρισα-Θεσσαλία-Ελλάδα (Χάρτες+Βίντεο)

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά από τις μεσημεριανές ώρες και μετά οι νεφώσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν να είναι έντονες έως και αργά το βράδυ.  Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν και σε τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας ,του Θερμαϊκού αλλά και στα βόρεια της Στερεάς Ελλάδας.  Υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν χαλαζοπτώσεις και ισχυροι άνεμοι ειδικά στα παράλια της Πιερίας ,της Λάρισας ,της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης  αργά το απόγευμα αλλά και τις βραδινές ώρες.


Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας  αλλά από το απόγευμα και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες πρώτα στα ορεινά και στη συνέχεια και σε πεδινές περιοχές.  Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν και σε παραθαλάσσια τμήματα των νόμων Λάρισας και Μαγνησίας με υπαρκτή την πιθανότητα να αναπτυχθεί μπουρίνι.
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά ανατολικοί 2 με 3 μποφόρ αλλά από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε βοριάδες 3 με 4 μποφόρ και στα θαλάσσια αλλά και τα πεδινά τμήματα.  Επισημαίνεται ότι σε περιοχές που θα σημειωθούν καταιγίδες για λίγη ώρα οι άνεμοι ενισχύονται στα 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία έως και το μεσημέρι θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα και αναλυτικά στα πεδινά τμήματα από  23 έως 38 και πιθανόν για λίγο 39/40 βαθμούς Κελσίου και στα παραθαλάσσια τμήματα, το Βόλο και τις Σποράδες από 26 έως 34 και πιθανόν 35 βαθμούς Κελσίου.
Κυριακή 2 Αυγούστου 2020.
Προβλέπεται αρχικά  στο Θερμαϊκό και τις γύρω παραθαλάσσιες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες  που θα επεκταθούν και σε πεδινές περιοχές στο νομό Καβάλας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής ,Πιερίας, Μαγνησίας,  Λάρισας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Τρικάλων, Καρδίτσας και ως το μεσημέρι και σε τμήματα των Σποράδων της Αττικής, της Βοιωτίας αλλά και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Η πιθανότητα κυρίως στα θαλάσσια τμήματα για χαλαζόπτωση είναι μεγάλη. Σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν στις προαναφερθείσες περιοχές και θα επεκταθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές πέριξ της Πίνδου στην Ηπειρο τη δυτική Θεσσαλία τη δυτική και βόρεια Στερεά Ελλάδα αλλά και το κεντρικό κομμάτι της Πελοποννήσου ενώ δεν αποκλείεται και στην περιοχή των βορείων συνόρων μας με τη Βουλγαρία στους νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες.  Τα φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές θα παραμείνουν μέχρι και αργά το βράδυ όπου σταδιακά θα εξασθενήσουν.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός με τοπικές σύντομες μπόρες στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες που αργότερα θα επεκταθούν τοπικά και σε πεδινές περιοχές.  Ο καιρός πριν το μεσημέρι θα βελτιωθεί  στα παραθαλάσσια αλλά και τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας ενώ αντίθετα η αστάθεια θα δώσει τοπικές καταιγίδες στην Πίνδο και στις πέριξ και ημιορεινές περιοχές των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας έως και αργά το βράδυ από τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ αλλά πριν το μεσημέρι θα ενισχυθούν σημαντικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις στα θαλάσσια τμήματα πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ .
 Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στα πεδινά τμήματα από 21 έως 33/34 βαθμούς Κελσίου σε Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα ,στο Βόλο από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παράλια και τις Σποράδες από 24 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Η κίνηση του ψυχρού μετώπου από τη βόρεια Ευρώπη προς τα Βαλκάνια με τελικό προορισμό τη χώρα μας. Φαίνονται τα υψηλά ποσοστά υγρασίας που θα υπάρχουν στη μέση τροπόσφαιρα και θα δώσουν σε αυτές τις σκούρες μπλε περιοχές τις πιο αξιόλογες καταιγίδες το πρώτο διήμερο του Αυγούστου. Μάλιστα φαίνεται και η διαταραχή στη μέση τροπόσφαιρα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου (κυκλική πορεία των ανέμων) που θα ενισχύσει με επιπλέον υγρασία και αστάθεια τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και της κεντρικής Πελοποννήσου για αυτό και εκεί θα σημειωθούν αρκετά αξιόλογες βροχές και καταιγίδες την Κυριακή το μεσημέρι και το απόγευμα.


2 - Που θα βρέξει 1-2/8/2020 Λάρισα-Θεσσαλία-Ελλάδα (Χάρτες+Βίντεο)
2 - Που θα βρέξει 1-2/8/2020 Λάρισα-Θεσσαλία-Ελλάδα (Χάρτες+Βίντεο)
11 - Που θα βρέξει 1-2/8/2020 Λάρισα-Θεσσαλία-Ελλάδα (Χάρτες+Βίντεο)
nasa.gov
Βασίλειος Πανάκογλου – Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος – Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Που θα βρέξει 1-2/8/2020 Λάρισα-Θεσσαλία-Ελλάδα (Χάρτες+Βίντεο)

collage - Που θα βρέξει 1-2/8/2020 Λάρισα-Θεσσαλία-Ελλάδα (Χάρτες+Βίντεο)


Pin It on Pinterest