Ένα ακόμα έργο της «προίκας» του Π. Σαρχώση έρχεται προς έγκριση στο Δ.Σ.

τυρναβος

Από τα θέματα του Δ. Σ. της Πέμπτης 30 του μηνός Ιουλίου 2020 θα αναφερθούμε στο έβδομα κατά σειρά που αφορά την έγκριση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Τυρνάβου.

anigif ambelon rizoulis - Ένα ακόμα έργο της «προίκας» του Π. Σαρχώση έρχεται προς έγκριση στο Δ.Σ.

Ένα ακόμα έργο της «προίκας» του Παναγιώτη Σαρχώση έρχεται προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο για να πάρει το δρόμο της υλοποίησης.

Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Παναγιώτη Σαρχώση μετά από διαγωνισμό (όχι απ΄ ευθείας ανάθεση) είχε υπογράψει σύμβαση και είχε εκπονηθεί μελέτη για την ένταξη Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) προϋπολογισμού 30.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Τα ΣΒΑΚ είναι Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Sustainable Urban Mobility Plan), που εφαρμόζονται συστηματικά στις ευρωπαϊκές πόλεις για να δώσουν μια απάντηση στα σοβαρά και μεγάλου κόστους προβλήματα ατυχημάτων, κορεσμού, ρύπανσης, θορύβου και γενικότερα υποβάθμισης της αξίας του δημόσιου αστικού χώρου.

Βαστικός στόχος του ΣΒΑΚ είναι:

η βελτίωση της ποιότητας ζωής στις αστικές περιοχές και τα περίχωρά τους και η ικανοποίηση των αναγκών για την κινητικότητα των ανθρώπων και τη μεταφορά των αγαθών.
Για πόλεις πιο υγιείς περιβαλλόντικά και πιο παραγωγικές οικονομικά.
Έτσι βαδίζαμε με όραμα, πρόγραμμα, οργάνωση, διαφάνεια , σχέδιο, στόχους δίνοντας προτεραιότητα τον Πολίτη στην οικονομική βιώσιμη ανάπτυξη και στον περιβαλλοντικό πλούτο.

ΣΥΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 14658 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*