ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

Στους 40 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία και 42 αύριο


Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020.
 Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και αργότερα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο 4 με 5.
 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας  από 20°C έως 38°C και πιθανόν 40°C σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός.
——————————————————————
Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020.
 Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημεριανές ώρες βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο.
 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 22°C έως 40°C και πιθανόν για λίγο και 41/42 °C.
Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στον Όλυμπο.
——————————————————————
Σάββατο 1 Αυγούστου 2020.
 Προβλέπεται καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλία  ,στη Μακεδονία και τη Θράκη  και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπορέσει καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από τον το μεσημέρι και μετά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στα πελάγη ενώ στα νότια τμήματα αυτών πιθανόν να φτάσουμε και τα 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα με σταδιακή πτώση από βορρά προς νότο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21°C έως 37°C και πιθανόν 38°C στα δυτικά και βόρεια ενώ σε περιοχές της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου θα φτάσει τοπικά τους 40°C και πιθανόν για λίγο τους 41/42 °C.
Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της περιφέρειας.
————————————————————-
Κυριακή 2 Αυγούστου 2020.
Στα ηπειρωτικά τμήματα νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες ενώ το πρωί και το βράδυ ο καιρός θα είναι καλός. Στα υπόλοιπα τμήματα και κυρίως σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα ο καιρός θα παραμείνει καλός με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους το απόγευμα μόνο.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημεριανές ώρες βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ στο Ιόνιο και βόρειοι βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ στο Αιγαίο.
Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από βορρά προς νότο θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 19°C έως 33°C με 34°C στα ανατολικά και βόρεια ενώ στα δυτικά και νότια τμήματα θα αγγίξει τοπικά και τους 35°C με 36°C.
Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα η αστάθεια θα δώσει τοπικές μπόρες και πιθανόν καταιγίδες ακόμα και σε πεδινές περιοχές.
Περιοχές που θα σημειωθούν φαινόμενα την εβδομάδα 27 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου 2020 σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία.  Για ότι νεότερο θα αναρτηθεί ημερήσια έκτακτη πρόγνωση καιρού.
ΠΗΓΗ: WEATHER.US
Βασίλειος Πανάκογλου – Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος – Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας

Pin It on Pinterest