Τώρα: Mήνυμα του ΥΠΕΞ στην Τουρκία! «Τερματίστε άμεσα τις παράνομες ενέργειες»

Τώρα: Mήνυμα του ΥΠΕΞ στην Τουρκία! «Τερματίστε άμεσα τις παράνομες ενέργειες»

Το ελληνικό ΥΠΕΞ παίρνει θέση μετά την προκλητική NAVTEX της Τουρκίας! Διάβημα διαμαρτυρίας της ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα και… το ζήτημα σε ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΟΗΕ. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις.

Με ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ στέλνει σαφές μήνυμα στην Τουρκία. η οποία έχει βάλει… μπουρλότο τις τελευταίες ώρες στα ελληνοτουρκικά, μετά την NAVTEX για σεισμικές έρευνες ανοιχτά του Καστελορίζου.

powered by Rubicon Project
Να θυμίσουμε πως ήδη έχει παρέμβει και το αμερικανικό State Department, το οποίο καλεί την Τουρκία να σταματήσει τα συγκεκριμένα σχέδια για έρευνες.

Νωρίτερα, η Άγκυρα είχε επιδοθεί σε ένα “κρεσέντο” προκλητικότητας, με 10 υπερπτήσεις σε μόλις μισή ώρα (!), ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε σαφές μήνυμα ετοιμότητας προς… ανατολάς, τονίζοντας πως η Ελλάδα “παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και απόλυτη ετοιμότητα”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ
“Η σημερινή αναγγελία τουρκικών ερευνών σε τμήμα ελληνικής υφαλοκρηπίδας με νέα παράνομη τουρκική Navtex συνιστά κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Καταδεικνύει την εμμονή της Τουρκίας στην παραβατικότητα και την απόλυτη περιφρόνηση, από πλευράς της, του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, των κανόνων καλής γειτονίας, καθώς και των προτροπών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Click4more: Φλώρος σε Τουρκία: «Φιλοδοξούμε να κυριαρχήσουμε αν και όποτε απαιτηθεί»

Η Πρεσβεία μας στην Άγκυρα έχει ήδη προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ οι αρχές μας έχουν ήδη εγείρει το θέμα στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και στον ΟΗΕ, καθώς και στις πρωτεύουσες των μονίμων μελών του ΣΑΗΕ.

Καλούμε την Τουρκία να τερματίσει άμεσα τις παράνομες ενέργειές της που παραβιάζουν κυριαρχικά μας δικαιώματα και υπονομεύουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Ο μόνος δρόμος για τη σταθερότητα στην περιοχή είναι ο σεβασμός της διεθνούς νομιμότητας”.

newsit.gr

Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Τώρα: Mήνυμα του ΥΠΕΞ στην Τουρκία! «Τερματίστε άμεσα τις παράνομες ενέργειες»
Ελλάδα