Τύρναβος: Κατάληψη στο δημοτικό αμαξοστάσιο – Aπέρριψε την πρόσκλησή για συνάντηση με τους εργαζόμενους ο δήμαρχος

τυρναβος

Ο δήμαρχος Τυρνάβου Γ. Κόκουρας. απέρριψε την πρόσκλησή από τους εργαζόμενους για την συνάντηση που είχαν χθες στο αμαξοστάσιο.

anigif ambelon rizoulis - Τύρναβος: Κατάληψη στο δημοτικό αμαξοστάσιο - Aπέρριψε την πρόσκλησή για συνάντηση με τους εργαζόμενους ο δήμαρχος

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων νομού Λάρισας, επισημαίνονται τα εξής:

«Τα οξυμμένα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Τυρνάβου, ήταν το αντικείμενο της χθεσινής (14-7-2020) Συνέλευσης, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας, στο χώρο του δημοτικού αμαξοστασίου.

Ο απηρχαιωμένος, ελλειπής και επικίνδυνος μηχανολογικός εξοπλισμός, η έλλειψη κάδων με αποτέλεσμα την αποκομιδή με τα χέρια, η έλλειψη προσωπικού και μέσων ατομικής προστασίας έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους καθημερινά για τους εργαζόμενους του Δήμου Τυρνάβου, που παρά τη φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλουν βρίσκουν τοίχο από την Δημοτική Αρχή ως προς την δρομολόγηση λύσεων.

Σαν πρώτη αντίδραση οι εργαζόμενοι στην συνέλευση αποφάσισαν την κατάληψη του δημοτικού αμαξοστασίου και την αποχή από την αποκομιδή χθες 14-7-2020.

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Κόκουρας αν και καλέστηκε έγκαιρα από το Σύλλογο εργαζομένων να παραστεί στην συνέλευση, με κάποιες δικαιολογίες μας απαξίωσε με την απουσία του.

Στη συνέχεια και κάτω από την επικινδυνότητα της κατάστασης, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας και το σύνολο των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Τυρνάβου δεν θα μείνουμε με τις πιθανές υποσχέσεις της δημοτικής αρχής. Το χρονικό περιθώριο που αποφασίστηκε ομόφωνα στη συνέλευση είναι η 4η Σεπτεμβρίου.

Θεωρούμε ότι η σωματική ακεραιότητα και υγεία των εργαζομένων έχει την μεγαλύτερη αξία κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες».

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 14673 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*