Ακόμα ένα έργο από την “προίκα” του Παναγιώτη Σαρχώση για τον Γιάννη Κόκουρα.

τυρναβος

Ανακοίνωση της παράταξης ΣυνΠολιτεια του Δήμου Τυρνάβου.

anigif ambelon rizoulis - Ακόμα ένα έργο από την "προίκα" του Παναγιώτη Σαρχώση για τον Γιάννη Κόκουρα.

Ένα ακόμα έργο από την προίκα του Παναγιώτη Σαρχώση για τον Γιάννη Κόκουρα!

Πώς φτάσαμε στην έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου από την περιφέρεια;

Να πάμε λίγο  πίσω στο χρόνο και να δούμε ποιος προετοίμασε ,ποιος ενδιαφέρθηκε και  έκανε τις κατάλληλες ενέργειες  όταν  άνοιγε το μέτρο στο ΕΣΠΑ.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι  στη θητεία της  προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του Παναγιώτη Σαρχώση  εντάχθηκαν στο << Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020 η ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου Δημοτιού Σχολείου Τυρνάβου προϋπολογισμού 320.000 Ευρώ. Με το έργο αναμένεται να επιτευχθεί η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου και η μείωση των εκπομπών CO2,  η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, κατ’ επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου και της διαβίωσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Η ενεργειακή αναβάθμιση θα επιτευχθεί με επεμβάσεις όπως η τοποθέτηση νέων εξωτερικών κουφωμάτων, θερμοπροσόψεων, τοποθέτηση μονώσεων στο δώμα, τοποθέτηση μονώσεων στην κεραμοσκεπή στέγη και επεμβάσεις στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις φωτισμού και θέρμανσης με νέο σύστημα λειτουργίας inverter φυσικού αερίου

Μ ‘ αυτόν τον τρόπο η διαχρονική συνεργασία  με την περιφέρεια φέρνει θετικά αποτελέσματα για τον δήμο και την τοπική μας κοινωνία.

Στο ίδιο πρόγραμμα υποβλήθηκε επίσης πρόταση του Δήμου Τυρνάβου ,η οποία αξιολογήθηκε πέρσι το Μάιο του 2019 και αφορούσε την ενεργειακή αναβάθμιση του ΕΠΑΛ Τυρνάβου προϋπολογισμού 705.000 ευρώ.

Για την ακριβή αναφορά μας στις παρεμβάσεις  τις Συν Πολιτείας  στο χώρο των σχολικών κτιρίων αξίζει ακόμα μια υπενθύμιση ότι προγραμματιζότανε η ενεργειακή αναβάθμιση 12 ακόμα διδακτηρίων και είχε υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης προϋπολογισμού 180.000 ευρώ στο ΥΠΑΠΕΝ  για την σύνταξη των μελετών.

Ένα ακόμα έργο λοιπόν  για το οποίο δούλεψε η Δημοτική Αρχή του Παναγιώτη Σαρχώση έφτασε η ώρα να υλοποιηθεί .

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 14695 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*