”Δεν είχα τι να κάνω και είπα να σκάψω τη πλατεία”

”Δεν είχα τι να κάνω και είπα να σκάψω τη πλατεία”

Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ανακοίνωση της παράταξης “ΣΥΝ Πολιτεία” δήμου Τυρνάβου 

Έτσι φαίνεται να σκέφθηκε ο Δήμαρχος και έκανε πρόταση να γίνουν εργασίες στη κεντρική πλατεία της πόλης.

Με τέτοια λογική φαίνεται να αντιμετωπίζει το σοβαρό πρόβλημα της αναδιάρθρωσης του κέντου της πόλης. Στο κέντρο που αναπτύσεται το σύνολο των υπηρεσιών (δημόσιες και ιδιωτικές), το σύνολο των δραστηριοτήτων (εμπορικές, κοινωνικές κλπ) και γενικά αποτελεί το χώρο έκφρασης, δημιουργίας και ψυχαγωγίας των πολιτών. Παράλληλα όμως, αποτελεί σημείο διέλευσης του μεγαλύτερου ποσοστού των μετακινήσεων και των κινούμενων οχημάτων. Η συγκέντρωση όλων αυτών των παραμέτρων δημιουργεί συνθήκες υποβάθμισης της αξίας του δημόσιου αστικού χώρου.

Τρανταχτό παράδειγμα η κατάσταση στο δρόμο απο το 1ο Γυμνάσιο μέχρι το κτήριο του ΟΤΕ.

Οποιαδήποτε παρέμβαση λοιπόν πρέπει να είναι προσεκτική ώστε να μη δημιουργεί περισσότερα προβλήματα. 

Για το λόγο αυτό οι παρεμβάσεις που εμείς κάναμε και σύντομα θα ξεκινήσουν τα έργα αφορούσαν χώρους γύρω απο το κέντρο (στην είσοδο της πόλης στη Τούμπα, στη λαϊκή αγορά, στους δρόμους Δημοκρατίας και Ανεξαρτησίας κ.λ.π.)

Για το λόγο αυτό  ενεργοποιήσαμε το εργαλείο (ΣΒΑΚ) Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας με το οποίο θα εντοπιστούν τα προβλήματα, θα διατυπωθούν οι στρατηγικές με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, κυρίως στις αστικές περιοχές του Δήμου.

Για το λόγο αυτό επίσης, η προτεραιότητα  για μας ήταν το μεγάλο έργο της  περιμετρικής. Σχεδιάσαμε και ετοιμάσαμε ένα έργο (5.000.000 ευρώ περίπου) κατασκευής οδικού άξονα που θα συνδέει τον κυκλικό κόμβο που κατασκεάζεται σήμερα στην θέση του Πολυδύμαου με νέο στη θέση του ξενοδοχείου Φάρος.  Η κατασκευή αυτού του δρόμου θα δώσει τη δυνατότητα αποχαρακτηρισμού του τμήματος της παλιάς Εθνικής οδού που διέρχεται απο το κέντρο της πόλης. Τότε δρόμος αυτός θα μετατραπεί σε ήπιας κυκλοφορίας και θα συνδυαστεί μα πεζοδρομήσεις και αλλαγές στο κέντρο της πόλης και της πλατείας.  

Έτσι είναι κ. Δήμαρχε. Εμείς αν θέλαμε, θα είχαμε σκάψει και στρώσει 3 φορές  τη πλατεία στα πέντε χρόνια της δημοτικής περιόδου. Όμως δεν το κάναμε γιατί σεβόμαστε τη πόλη, τους πολίτες, αλλά και το εαυτό μας.

Εσείς βιάζεστε και βιάζετε κάθε λογική που σεβάστηκαν όλοι, όλα αυτά τα χρόνια . Λες και είστε σε αποδρομή και στο τέλος της θητείας σας. Θυμίζετε Δημάρχους άλλης εποχής, παλιάς κοπής που σκέπαζαν τους δρόμους με άσφαλτο και άλλαζαν τα πλακάκια στις πλατείες.  

Αυτά σαν ένα πρώτο σχόλιο, γιατί υπάρχουν πολλά που πρέπει να συζητηθούν γύρω απο το θέμα.

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - ''Δεν είχα τι να κάνω και είπα να σκάψω τη πλατεία''

Τύρναβος