Στον συνεταιρισμό Δένδρων Τυρνάβου Γαια Φρουιτ ο Χρ. Κέλλας

Στον συνεταιρισμό Δένδρων Τυρνάβου Γαια Φρουιτ ο Χρ. Κέλλας

Την προοπτική στήριξης της παραγωγής αχλαδιού και των άλλων φρούτων (ροδάκινα, βερίκοκα, νεκταρίνια) συζήτησε με τη διοίκηση και παραγωγούς  της Οργάνωσης Παραγωγών Α.Σ. Δένδρων Τυρνάβου ΓΑΙΑ ΦΡΟΥΙΤ, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αποδεχόμενος πρόσκληση της δραστήριας διοίκησης του Συνεταιρισμού, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο Χρήστο Τασούλα για ζητήματα που τους απασχολούν και κυρίως για τις χαμηλές τιμές των προϊόντων.

Στην ευρύτερη περιοχή των Δένδρων Τυρνάβου καλλιεργείται το 80% του βιομηχανικού αχλαδιού της χώρας, ενώ αντίστοιχα μεγάλες ποσότητες καλλιεργούνται σε επιτραπέζια αχλάδια, ροδάκινα, βερίκοκα και νεκταρίνια. Έτσι,  ζητήθηκε να δοθεί συνδεδεμένη ενίσχυση στο αχλάδι και να υπάρξει αναδιάρθρωση της καλλιέργειας, με πρωτοβουλία του Υπουργείου, ώστε το προϊόν να αποκτήσει την προστιθέμενη αξία που του αναλογεί. Ακόμη,  οι αγρότες των Δένδρων ζήτησαν να τρέξουν οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ – περιμένουν το υπόλοιπο 35% από τις περσινές ζημιές –  και να προχωρήσει η αναθεώρηση του Κανονισμού, ώστε να καταβάλλονται δίκαια και γρήγορα οι αποζημιώσεις.

Καταλήγοντας, η Διοίκηση του Συνεταιρισμού και οι παραγωγοί  ευχαρίστησαν  τον Χρήστο Κέλλα για τη στήριξη σε ζητήματα που τους αφορούν, προσδοκώντας στο συνεχές ενδιαφέρον του. 

Ο Χρήστος Κέλλας 

Από την πλευρά του ο Χρήστος Κέλλας συνεχάρη τη διοίκηση και τα μέλη του Συνεταιρισμού για τα ποιοτικά προϊόντα που παράγουν και δεσμεύθηκε πως θα είναι αρωγός σε κάθε υγιή και τίμια προσπάθεια για ανάδειξη των τοπικών προϊόντων. Μάλιστα, με το πέρας της συνάντησης υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μάκη Βορίδη. 

Για τον ΕΛΓΑ εκτίμησε ότι οι εκκρεμείς αποζημιώσεις θα δοθούν τέλος Ιουλίου – αρχές Αυγούστου, ενώ για την αναθεώρηση του Κανονισμού δήλωσε ότι θα γίνει δίκαια και αναλογικά. Τέλος , τόνισε πως η στήριξη υγιών και δυναμικών Συνεταιρισμών, όπως αυτός του ΓΑΙΑ ΦΡΟΥΙΤ αποτελεί κεντρική πολιτική στρατηγική της κυβέρνησης της ΝΔ,  για την ανάπτυξη του πρωτογενούς  τομέα.  

Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Στον συνεταιρισμό Δένδρων Τυρνάβου Γαια Φρουιτ ο Χρ. Κέλλας

collage - Στον συνεταιρισμό Δένδρων Τυρνάβου Γαια Φρουιτ ο Χρ. Κέλλας


fast food ambelon - Στον συνεταιρισμό Δένδρων Τυρνάβου Γαια Φρουιτ ο Χρ. Κέλλας

ambelonas1 armonia 2021 - Στον συνεταιρισμό Δένδρων Τυρνάβου Γαια Φρουιτ ο Χρ. Κέλλας

Αγροτικά - Κτηνοτροφικά Δένδρα Τύρναβος