Στη Μητρόπολη Τρίκκης εντάσσεται ο Αρχιμανδρίτης Αχίλλιος Τσούτσουρας

τυρναβος

Ο τέως Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Λαρίσης, μετατίθεται στη Μητρόπολή μας.

anigif ambelon rizoulis - Στη Μητρόπολη Τρίκκης εντάσσεται ο Αρχιμανδρίτης Αχίλλιος Τσούτσουρας

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr απομένει το τυπικό μέρος της μετάθεσής του (απολυτήριο από τη Λάρισα και ένταξη στο δυναμικό της καθ’ ημάς Μητροπόλεως), το οποίο και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των ημερών. Ο Αρχιμανδρίτης Αχίλλιος Τσούτσουρας είναι εκ των πλέον έμπειρων κληρικών της Ελλαδικής Εκκλησίας. Γεννημένος το 1973 στη Σαλαμίνα, έδειξε κλίση προς την Εκκλησία από νεότητός του. Αποφοίτησε από την Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών, ενώ είναι Πτυχιούχος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού στη Δογματική.

Χειροτονήθηκε από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιο και έλαβε από τα χέρια του και το οφφίκιο του Αρχιμναδρίτου, υπηρετώντας κοντά του ως Πρωτοσύγκελλος από το 1999 έως και της κοιμήσεώς αυτού. Ήταν υποψήφιος διάδοχός του στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2018, όπου εξελέγη τελικά ο κ. Ιερώνυμος. Παρέμεινε ως Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Λαρίσης έως τον Απρίλιο του 2019, όταν και υπέβαλε την παραίτησή του.

Διατηρεί άριστες, αδελφικές, σχέσεις με τον Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομο και μάλιστα κατά το τελευταίο έτος συμμετείχε σε πολλές Λειτουργίες και πανηγύρεις στην περιοχή μας.

Στη Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών έρχεται καταλαμβάνοντας θέση Ιεροκήρυκα.

Πηγή: trikalavoice.gr

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 14695 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*