Δήμος Τεμπών: Συζήτηση για τη σφήκα της καστανιάς και τη δακοκτονία

Τον δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη επισκέφθηκε ο Τμηματάρχης Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Λάρισας κ. Δημήτρης Σταυρίδης.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις προσβολές των καστανεώνων που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή των Δ. Ε. Πυργετού και Αμπελακίων, από τη σφήκα της καστανιάς , όπως και η πορεία υλοποίησης του φετινού προγράμματος δακοκτονίας.

anigif ambelon rizoulis - Δήμος Τεμπών: Συζήτηση για τη σφήκα της καστανιάς και τη δακοκτονία

Ο κ. Σταυρίδης ενημέρωσε τον κ. Μανώλη ότι στα τέλη Απριλίου υλοποιήθηκε η πρώτη φάση του προγράμματος βιολογικής καταπολέμησης της σφήκας της καστανιάς Dryocosmus kuriphilus, με εξαπόλυση του παρασιτοειδούς ωφελίμου εντόμου Torymus sinensis,  σε καστανοπαραγωγικές περιοχές του Δήμου Τεμπών της Π.Ε. Λάρισας. Η όλη διαδικασία υλοποιήθηκε , από κλιμάκιο της Δ.Α.Ο. Π.Ε. Λάρισας σε συνεργασία με Γεωπόνους του Δήμου Τεμπών, εξαπολύοντας τις πρώτες παρτίδες του ωφελίμου εντόμου που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, από ιδίους πόρους του τακτικού προϋπολογισμού της.

Επίσης ενημέρωσε τον κ. Μανώλη ότι η Υπηρεσία τους έχει προβεί ήδη στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το Πρόγραμμα Δακοκτονίας έτους 2020 να ξεκινήσει έγκαιρα, ακόμη και τον Ιούνιο εφόσον χρειαστεί, όπως είναι και το επιστημονικά ορθό, καθώς είναι εφοδιασμένη με την απαιτούμενη ποσότητα εντομοκτόνων σκευασμάτων και οι εργολάβοι δακοκτονίας έχουν υπογράψει πέρυσι σύμβαση η οποία ισχύει και για την φετινή περίοδο.

Σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης δήλωσε:
«Για ακόμη μία φορά οφείλω να επισημάνω την αγαστή συνεργασία μου με τον κ. Σταυρίδη Τμηματάρχη Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας στα γεωργικά θέματα που συζητάμε τα τελευταία χρόνια, όπως επίσης θεωρώ χρέος μου να τονίσω το υψηλό επιστημονικό επίπεδο και την αυξημένη ετοιμότητα όλων των υπαλλήλων της, οι οποίοι εν μέσω πολλών αντιξοοτήτων – όπως είναι κυρίως η έλλειψη προσωπικού – καταφέρνουν και υλοποιούν γρήγορα και έγκαιρα τα προγράμματα φυτοπροστασίας αρμοδιότητάς τους .»
Παρών στη συνάντηση και ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα κ. Αθαν. Καραναστάσης.

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 14409 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*