Ο καιρός για τους αγρότες 27-31 Μαΐου 2020

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020.
Ο άστατος καιρός συνεχίζεται τις πρωινές ώρες στα νησιά των Σποράδων  και του κεντρικού και βορείου Αιγαίου ενώ από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα ηπειρωτικά τμήματα και πιθανόν και στα ορεινά της Κρήτης. Μέτρια πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις κυρίως στα θαλάσσια τμήματα.
 Θεσσαλία: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές μπόρες και καταιγίδες πρώτα στις Σποράδες και αργότερα και στα πεδινά και ορεινά τμήματα. Αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Μέτρια πιθανότητα χαλαζόπτωσης μόνο  στις Σποράδες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ στα πελάγη.
 Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
———————————————————
Πέμπτη 28 Μαΐου 2020.
 Προβλέπεται στα νησιά του Αιγαίου άστατος καιρός με βροχές και λίγες μπόρες ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες αστάθεια θα επεκταθεί και στα ηπειρωτικά τμήματα όπου θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και λίγες καταιγίδες. Τα φαινόμενα δεν θα είναι πολλά.  Πιθανότητα να βρέξει και στα ορεινά της Κρήτης.
  Θεσσαλία: Προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός στις Σποράδες με τοπικές μπόρες ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες μικρή αστάθεια θα επηρεάσει και τα πεδινά και ορεινά τμήματα όπου θα σημειωθούν λίγες μπόρες και πιθανόν καταιγίδες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη.
 Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
—————————————————————–
Παρασκευή 29 Μαΐου 2020.
Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα αλλά σταδιακά θα συννεφιάσει πρώτα στα θαλάσσια τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες η αστάθεια θα είναι έντονη  στα ηπειρωτικά τμήματα όπου θα σημειωθούν και εδώ μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Φαινόμενα θα σημειωθούν και στα ορεινά τμήματα της Κρήτης. Μέτρια πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις κυρίως στα θαλάσσια τμήματα και τις ορεινές περιοχές.
 Θεσσαλία: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή καταιγίδες που τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Τα φαινόμενα φαίνεται να είναι αξιόλογα κυρίως στα ορεινά τμήματα στις πεδινές περιοχές.
 Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στα πελάγη.
 Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
——————————————————————-
Σάββατο 30 μαΐου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός στις Σποράδες και γενικά στα θαλάσσια τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου αλλά σταδιακά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες η αστάθεια θα επεκταθεί και στα ηπειρωτικά τμήματα αλλά και στα ορεινά της Κρήτης. Μέτρια πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις κυρίως στις ορεινές περιοχές και τα παραθαλάσσια τμήματα.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός τα παραθαλάσσια τμήματα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες με τοπικές μπόρες και καταιγίδες ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες η αστάθεια θα μεταφερθεί στα πεδινά και ορεινά τμήματα αλλά δεν θα είναι έντονα τα φαινόμενα. Μικρή πιθανότητα χαλαζόπτωσης  κυρίως στις Σποράδες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς 2 με 3 μποφόρ και αργότερα ανατολικοί με την ίδια ένταση.
 Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
—————————————————————-
Κυριακή 31 Μαΐου 2020.
 Προβλέπεται άστατος καιρός στο Ιόνιο τα ηπειρώτικα τμήματα και στα νησιά του Αιγαίου με τοπικές βροχές και καταιγίδες που πιθανόν να είναι ισχυρές έως και τις βραδινές ώρες.  Θα υπάρχουν στην αρχή της ημέρας και ανοίγματα στον καιρού.
 Θεσσαλία: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές μπόρες και καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές κυρίως ώρες.  Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν όλες τις περιοχές της περιφέρειας και πιθανόν στα ορεινά τμήματα να είναι έντονες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και αργότερα στο Ιόνιο δυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΥΕΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Βασίλειος Πανάκογλου – Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος – Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com