Αδυναμία να μεταφερθεί στη Λάρισα η γυναίκα που πέθανε από κεραυνό στη Σκόπελο

τυρναβος

Μια νέα γυναίκα μόλις 52 ετών έχασε τη ζωή της όταν την χτύπησε κεραυνός στη Σκόπελο. Η γυναίκα κεραυνοβολήθηκε χθες στις 10 το πρωί, την ώρα που ξέσπασε έντονη βροχόπτωση και αποφάσισαν με τον σύζυγό της να εγκαταλείψουν τις αγροτικές εργασίες στο κτήμα τους, στην περιοχή Πευκιά και να γυρίσουν σπίτι τους. Κατά τη διάρκεια της επιστροφής τη γυναίκα χτύπησε ο κεραυνός και ο σύζυγός της την είδε να πεθαίνει, χωρίς να μπορεί να της προσφέρει καμία βοήθεια. Η γυναίκα που είχε παντρευτεί στη Σκόπελο, ήταν μητέρα δύο παιδιών που ζουν στη Βουλγαρία.

anigif ambelon rizoulis - Αδυναμία να μεταφερθεί στη Λάρισα η γυναίκα που πέθανε από κεραυνό στη Σκόπελο

Το τραγικό της υπόθεσης για την άτυχη Marget Mitranova, που μια δεκάλεπτη βροχόπτωση της στέρησε τη ζωή, είναι ότι η εισαγγελία ζήτησε να γίνει νεκροψία -νεκροτομή, αλλά ο σύζυγός της Δημήτρης Κυράνης δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα της μεταφοράς και να επωμιστεί αυτό το τεράστιο οικονομικό βάρος. Ο ίδιος μέσα στον πόνο της απώλειας ξεκαθάρισε πως δεν είναι δυνατόν να μεταφέρει τη νεκρή γυναίκα του στη Λάρισα. «Η εισαγγελία ζήτησε νεκροψία, για μια γυναίκα, της οποίας ο θάνατος πιστοποιήθηκε από το Κέντρο Υγείας.

Ο σύζυγός της καλείται να τη μεταφέρει στη Λάρισα για νεκροψία, όταν πρόκειται για έναν φτωχό, μεροκαματιάρη άνθρωπο. Πού να βρεθούν τόσα χρήματα, για να μεταφερθεί η σορός στη Λάρισα και να επιστρέψει πίσω για την κηδεία. Αυτά είναι παράλογα πράγματα», δήλωσε ο δήμαρχος Στ. Περίσσης.

Το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ZEUS» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε τον κεραυνό στη Σκόπελο. Περίπου 50 κεραυνοί είχαν ανιχνευθεί στην ευρύτερη περιοχή από το «ZEUS» μέχρι τις 11.00 το πρωί. Με αφορμή το περιστατικό αυτό, το ΕΑΑ-meteo υπενθυμίζει για λόγους προστασίας ότι: Όλες οι καταιγίδες συνοδεύονται από αστραπές και κεραυνούς και επομένως αποτελούν κίνδυνο. Οι κεραυνοί μπορούν να παρατηρηθούν μέχρι και 15 χιλιόμετρα απόσταση από το σημείο της εντονότερης βροχόπτωσης. Υπάρχει επομένως κίνδυνος κεραυνού ακόμα και σε περιοχές όπου δεν βρέχει ή βρέχει ασθενώς. Αν ακούτε τις βροντές, σημαίνει ότι βρίσκεστε σε περιοχή που είναι αρκετά κοντά, ώστε να κινδυνεύετε από κτύπημα κεραυνού. Οι κεραυνοί μπορεί να είναι θανατηφόροι. Περίπου το 20% των θυμάτων καταλήγουν, ενώ περίπου το 70% των επιζώντων παρουσιάζει σοβαρά μακροχρόνια προβλήματα. Σε οποιαδήποτε περίπτωση μείνετε μακριά από δένδρα. Αποφύγετε τους τηλεφωνικούς στύλους, τους πυλώνες ενέργειας και γενικά οποιαδήποτε μορφή μεταλλικού σύρματος ή καλωδίου.

Απομακρυνθείτε από περιοχές όπως παραλίες και γενικότερα νερό και αναζητήστε καταφύγιο σε κάποιο κοντινό κτίριο. Μην χρησιμοποιείτε ποδήλατα ή μοτοσικλέτες.

Πηγή: e-thessalia.gr

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 14645 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*