«Αναστάσιμη» Αγρυπνία σε όλους τους Ναούς του Δήμου Τυρνάβου

Χαρμόσυνα θα σημάνουν το βράδυ της Τρίτης 26 Μάϊου οι καμπάνες των ναών και των μοναστηριών του νομού Λάρισας , ταυτόχρονα και του Δήμου Τυρνάβου για να εορτάσουν την Παννυχίδα Αναστάσεως, (Απόδοση του Πάσχα). Το βράδυ της ερχόμενης Τρίτη 26 Μαΐου 2020 στις 9:00 μ.μ. με 00:30 π.μ αναμένεται να τελεστή σε όλους τους ναούς του Δήμου Τυρνάβου αλλά και του νομού ο Εσπερινός, ο Όρθρος, η Παννυχίδα Αναστάσεως και η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Το βράδυ της Τρίτης οι πιστοί αναμένεται να ζήσουν την Απόδοση του Πάσχα που δεν είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν την φετινή χρονιά εντός των εκκλησιών λόγω των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού.

Η συγκεκριμένη θρησκευτική εκδήλωση σύμφωνα με την Εκκλησία δεν διαφέρει Λειτουργικά από το βράδυ της Αναστάσεως, που τη φετινή χρονιά εξαιτίας της πανδημίας δεν εορτάσαμε. Το τελετουργικό είναι ακριβώς ίδιο με τους πιστούς που θα συμμετάσχουν στην θρησκευτική εκδήλωση να έχουν την ευκαιρία να ζήσουν με ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

Εξάλλου η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε προαγγελθεί από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄, στην διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας, την περίοδο που οι θύρες των Ναών υπήρξαν κλειστές λόγω της πανδημίας.

🔸Χρόνια Πολλά🔸 🔻Χριστός Ανέστη🔻

🔸Χρόνια Πολλά🔸🔻Χριστός Ανέστη🔻🎞🎥 Δημήτριος Γκουγκουστάμος

Δημοσιεύτηκε από Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμπελώνα Λάρισας. στις Σάββατο, 18 Απριλίου 2020

Κοινοποίηση

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 13469 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*