“Επίθεση” αγέλης αγριόχοιρων σε χωράφια του δήμου Φαρσάλων – Σε απόγνωση οι απροστάτευτοι οι αγρότες

Πριν καλά καλά ξεκινήσει η αγροτική χρονιά είχαμε τις πρώτες ζημιές από εξωγενείς παράγοντες και συγκεκριμένα από αγέλη αγριογούρουνων που έκαναν επίσκεψη σε χωράφια στα Βρυσιά Φαρσάλων.

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που τα αγριογούρουνα επισκέπτονται χωράφια στην συγκεκριμένη περιοχή ή στην Επαρχία Φαρσάλων καθώς τα Βρυσιά συγκεκριμένα δείχνουν να είναι από τις αγαπημένες τους περιοχές.

Επί σειρά ετών δημιουργούν τεράστια προβλήματα σε χωράφια καταστρέφοντας σοδειές και πολλά αγροτικά εργαλεία όπως λάστιχα, βάνες ποτίσματος και άλλα.

Οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση και δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν, καθώς βρίσκονται για ακόμη μια φορά μπροστά σε έναν “εφιάλτη”.
Τα ζώα κυκλοφορούν ανενόχλητα μέσα στις φυτείες ενώ δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο για τις σοδειές των παραγωγών που κινδυνεύουν.

Οι αγρότες απαγορεύεται να κυνηγήσουν τα αγριογούρουνα καθώς υπάρχουν σαφείς δεσμευτικές οδηγίες και από την Ελληνική πολιτεία και από την ΕΕ, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν πώς να προστατεύσουν τις καλλιέργειες τους.

Τελείως απροστάτευτοι, δηλώνουν οι αγρότες τονίζοντας ότι το κράτος εδώ και χρόνια είναι ανύπαρκτο και όσα μέτρα ακούγονται ότι λαμβάνονται, τα αποτελέσματά τους δεν φαίνονται ούτε στο ελάχιστο στην καθημερινότητα.

Πηγή: “Πρώτος Τύπος” – Έντυπη Έκδοση

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 14133 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*