Εσπερινός στον Ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου Και Ελένης Αμπελώνος (φωτο)

χαμόγελο-παιδιού

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αμπελώνος μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής των Αγίων ενδόξων, θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων, παρουσία του Δημάρχου Τυρνάβου κ. Ιωάννη Κόκκουρα και πλήθος Αμπελωνιτών, οι οποίοι με υποδειγματική τάξη προσήλθαν στον φερώνυμο Ναό και προσευχήθηκαν, τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα της ΚΥΑ.

Στο κήρυγμα του, ο σεπτός μας Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στο βίο των εορταζόντων Αγίων και τόνισε, ιδιαιτέρως, ότι η νίκη του Μεγάλου Κωνσταντίνου που είχε ως έμβλημά του τον Σταυρό, αμέσως θεωρήθηκε και αναγνωρίστηκε ως νίκη του μόνου αληθινού και πραγματικά ισχυρού Θεού, του Θεού των Χριστιανών. Η νίκη αυτή απετέλεσε ένα μεγάλο κήρυγμα προς όλες τις κατευθύνσεις και έφερε ως επακόλουθο την πρώτη διακήρυξη της ανεξιθρησκείας και, οπωσδήποτε, έγινε αφορμή να προσέλθουν στον Χριστό πολλές ψυχές. Άφησε όμως και σε όλους μας διαχρονικά την εντολή και παρακαταθήκη του Θεού, να νικάμε πάντοτε το κακό και το πονηρό, προτάσσοντας και αντλώντας δύναμη από τον Σταυρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Περαίνοντας τον λόγο του, ευχήθηκε σε όλους τους φιλέορτους Χριστιανούς να έχουν την ευλογία των Αγίων στη ζωή τους και επαίνεσε τον εφημέριο της ενορίας π. Αντώνιο Καρυώτη για το σπουδαίο πνευματικό και αθόρυβο έργο που επιτελεί στην μεγάλη κωμόπολη του Αμπελώνος.

κατάστημα e1596201611198 - Εσπερινός στον Ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου Και Ελένης Αμπελώνος (φωτο)
Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 13884 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*