Όχι απο τον ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις σε κεράσια και αχλάδια απο τον παγετό

τυρναβος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

anigif ambelon rizoulis - Όχι απο τον ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις σε κεράσια και αχλάδια απο τον παγετό

Μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 18/5/2020 από την αντιπροσωπία των αγροτικών μας συλλόγων με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας στην οποία θέσαμε επιτακτικά την ένταξη στη διαδικασία των αποζημιώσεων των αγροτών της περιοχής μας που καλλιεργούν κεράσια και αχλάδια για το παγετό που τους κατέστρεψε ολοσχερώς στης 17/3/2020.

Λάβαμε την απάντηση του προϊστάμενου ότι οι αχλαδοπαραγωγοί δεν εντάσονται στη διαδικασία των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, όπως και στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι παραγωγοί που καλλιεργούν κεράσια, με την αιτιολογία ότι ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει ότι αυτές οι δυο καλλιέργειες ήταν σε αποζημιώσημο στάδιο βάση του κανονισμού του.

Για ακόμη μια χρονιά οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου αδικούνται ολοφάνερα από τον οργανισμό του ΕΛΓΑ, διότι η ζημία που έχουν υποστεί είναι καθαρά από παγετό. Οι αγροτικοί σύλλογοι του δήμου Τυρνάβου και η ενωτική ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων νομού Λάρισας καταγγέλλουμε την κεντρική στάση του οργανισμού του ΕΛΓΑ να μην αποζημιώσει του παραγωγούς των περιοχών μας επικαλούμενοι σαθρά επιχειρήματα και βασιζόμενοι στον τελείως απαράδεκτο κανονισμό του ΕΛΓΑ τον οποί τον ερμηνεύουν όπως θέλουν για να μας πετάξουν απ’ έξω από τη διαδικασία των αποζημιώσεων.

Φαίνεται καθαρά ότι είναι πολιτική απόφαση κυβέρνησης από την οποία απαιτούμαι άμεσα πολιτική λύση ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία των εκτιμήσεων και των αποζημιώσεων με τον παγετό ως ζημιογόνο αίτιο και για αυτές τις δύο καλλιέργειες.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:
1. Άμεση αποτίμηση των ζημιών που υπέστησαν και αυτες οι καλλιέργειες στην περιοχή του Δήμου Τυρνάβου απο τον πρόσφατο παγετό στις 17 Μαρτίου 2020 2. Ζητάμε ο ΕΛΓΑ να γίνει κρατικός δημόσιος φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
3. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνει αγρότες και κτηνοτρόφους για όλα τα φυσικά φαινόμενα και τις νόσους στην παραγωγή αλλά και στο κεφάλαιο.
4. Δίκαιες και έγκυρες αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς. Καλούμε τους αγρότες της περιοχής Τυρνάβου να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση ώστε μαζί να παλέψουμε για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας.

Συνάδερφοι η αδικία την οποία έχουν υποστεί είναι ολοφάνερη και η αγωνιστική απάντηση μας, είναι επιτακτική

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 14414 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*