Αναβαθμίζει ενεργειακά το 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου «Ενίσχυση Ενεργειακής Απόδοσης 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου»», προϋπολογισμού 705.000 ευρώ έδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

anigif ambelon rizoulis - Αναβαθμίζει ενεργειακά το  1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Το έργο, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, αφορά την αναβάθμιση του παλιού σχολικού κτιρίου Ενεργειακής Κατηγορίας Η, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Α με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Τυρνάβου.
«Με στρατηγική και σχεδιασμό αναβαθμίζουμε τις υποδομές στα δημόσια σχολικά κτίρια ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

Σε συνεργασία με το Δήμο Τυρνάβου διαχρονικά και τις υπηρεσίες μας αναβαθμίζουμε τις υποδομές του 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου όπου φοιτούν και μαθητές από γειτονικά χωριά. Το κτίριο γίνεται πιο φιλικό για μαθητές και εκπαιδευτικούς, αποκτά πιο πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και εκσυγχρονίζεται ως προς τη λειτουργία του» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

« Το πρόγραμμα της ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών μονάδων βοηθά ώστε οι δήμοι να εξοικονομήσουν σημαντικά ποσά χρημάτων, από τον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμων, τα οποία μπορούν να διαθέσουν για τη βελτίωση άλλων υποδομών και την προστασία του περιβάλλοντος» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
Οι παρεμβάσεις

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:
-Τοποθέτηση θερμομόνωσης στη στέγη και στο δώμα.
-Τοποθέτηση συστήματος θερμομόνωσης περιμετρικά του σχολικού κτηρίου.
-Αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα θερμοδιακοπτόμενα μεταλλικά με διπλό
υαλοπίνακα.
-Εγκατάσταση λέβητα φυσικού αερίου συμπύκνωσης καυσαερίων inverter με
αντιστάθμιση.
-Αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με φωτιστικά τύπου LED.
-Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος.
-Εισαγωγή συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτηρίου (BEMS).

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 14409 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*