Ανακοίνωση Αγροτικών Συλλόγων δήμου Τυρνάβου

Ανακοίνωση Αγροτικών Συλλόγων Τυρνάβου, Αμπελώνα, Αργυρούπουλιου και Λυγαριας

Με συνοπτικές διαδικασίες η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας “τελειώνει” τους αγρότες του Δήμου Τυρνάβου από τη δυνατότητα να λάβουν δικαιώματα φύτευσης οινοποιήσιμων αμπελιών. Σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση που εξέδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η οποία επισημοποιήθηκε με ΦΕΚ στις 15 Απριλίου 2020, η κυβέρνηση με μια πρωτοφανή ενέργεια και με συγκεκριμένο σκοπό μοριοδοτεί τους ήδη έχοντες μεγάλες εκμεταλλεύσεις οινοποιήσιμων αμπελιών στην περιφέρεια Θεσσαλίας ,δηλαδή μια χούφτα μεγάλοαγροτών αλλά κυρίως τους μεγάλοβιομήχανους της οινοποιίας οι οποίοι έχουν ήδη στην κατοχή τους μεγάλο ποσοστό οινοποιήσιμων αμπελώνων.

Ως εκ τούτου καταδικάζουν τους μικρομεσαίους αγροτες να μείνουν στην “απ’ έξω ” και στον αφανισμό!Παραθέτουμε το χαρακτηριστικό απόσπασμα της Υπουργικής απόφασης που αναφέρεται στην περιφέρεια Θεσσαλίας: Η αµπελουργική εκµετάλλευση του αιτούντος είναι µεγαλύτερη ή ίση των 75 στρεµµάτων. 3,5 µόρια.

Η αµπελουργική εκµετάλλευση του αιτούντος είναι µεγαλύτερη ή ίση των 30 και µικρότερη των 75 στρεµµάτων 2,45 µόρια.Να τονίσουμε εδώ ότι οι αιτούντες με αμπελουργική εκμετάλλευση κάτω των 30 στρεµµάτων παιρνούν μηδενική μοριοδοτοιση δηλαδή τους πετάνε απ’ έξω από τη διαδικασία φύτευσης νέων οινοποιήσιμων αμπελιών. Φαίνεται καθαρά και για ακόμη μια φορά ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα με την πολιτική της και δεν είναι άλλα από αυτά που θέλουν την συγκέντρωση γης και παραγωγής σε όλο και λιγότερα χέρια.

Μια υπουργική απόφαση που έρχεται έως συνέχεια των κυβερνητικών αποφάσεων που αφορούν την παραγωγή και την διακίνηση του παραδοσιακού χύμα τσίπουρου των αμπελουργών, αποκαλύπτοντας ότι οι κυβερνώντες λειτουργούν ολοφάνερα υπέρ των μεγαλοβιομηχάνων οίνου και τσίπουρου. Συνάδελφοι είναι γνωστό ότι ενός κακού ,μύρια έπονται. Δε γίνεται λοιπόν να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να τους καμαρώνουμε που μας τελειώνουν για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους.

Ειναι ευθύνη όλων μας όταν καλυτερέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες στην χώρα μας να τους απαντήσουμε αγωνιστικά διότι αν κερδίσαμε κάτι όλοι έως τώρα είναι μέσα από τους αγώνες μας!

ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest