Καιρός Ελλάδας και Θεσσαλίας 4-10 Απριλίου 2020

Καιρός, ελλάδα, αγρότες
ΕΛΛΑΔΑ
Δευτέρα 4 Μαΐου 2020.
Προβλέπεται στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Κρήτη τις Κυκλάδες τα Δωδεκάνησα την ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο άστατος καιρό με τοπικές μπόρες κατά περιόδους αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.  Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
 Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα ενώ τις μεσημεριανές ώρες πρόσκαιρα θα ενισχυθούν και στις πεδινές περιοχές στα 5 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Τρίτη 5 Μαΐου 2020.
 Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη τη χώρα και μόνο νωρίς το πρωί στην ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα υπάρχει πιθανότητα για λίγες μπόρες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ στα πελάγη με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.
 Θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 8 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Τετάρτη 6 Μαΐου 2020.
Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην Ήπειρο τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του βορειου Αιγαίου και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και λίγες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στα πελάγη και μόνο στα νότια τμήματα του Αιγαίου και του Ιονίου θα πνέει ένας δυτικός άνεμος 5 με 6 μποφόρ και προς το βράδυ και 7.  Πρόσκαιρη ενίσχυση θα σημειώσει και ο βορειοδυτικός άνεμος στο Θερμαϊκό το βράδυ στα 7 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 10 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Πέμπτη 7 Μαΐου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά στη Θεσσαλία την Ήπειρο τη Στερεά την Πελοπόννησο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις κατά περιόδους κυρίως στις ορεινές περιοχές.
 Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις αρχικά 5 με 7 μποφόρ στα πελάγη με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.
Η θερμοκρασία σε σημαντική κάμψη θα κυμανθεί στα πεδινά ηπειρώτικα από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Παρασκευή 8 Μαΐου 2020.
Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο τις πρωινές ώρες στα νησιά του νοτίου Αιγαίου θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις που θα διαλυθούν γρήγορα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς εκτός από το νοτιοανατολικό Αιγαίο που θα πνέει ένας  βορειοδυτικός ανεμος 5 μποφόρ που θα εξασθενήσει το βράδυ.
 Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 8 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
 Σάββατο 9 Μαΐου 2020.
 Προβλέπεται καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις στα βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα πελάγη.
 Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί στα πεδινά ηπειρωτικά από 7 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.
 Κυριακή 10 Μαΐου 2020.
 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ το πολύ στα πελάγη.
 Η θερμοκρασία σε άνοδο στα πεδινά ηπειρώτικα θα κυμανθεί από 11 έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.
————————————————–
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
 Στη Θεσσαλία η εβδομάδα θα ξεκινήσει με καλό καιρό και τοπικές νεφώσεις τη Δευτέρα.
 Την Τρίτη θα έχουμε πολύ καλό καιρό με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει κοντά στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.
Την Τετάρτη έως το μεσημέρι ο καιρός θα είναι καλός αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις λόγω ενός ψυχρού μετώπου που θα έρθει από τα βόρεια Βαλκάνια και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες αλλά και λίγες καταιγίδες ακόμα και στα πεδινά τμήματα.  Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα θα αγγίξει τους 29 με 30 βαθμούς.

 

 

 Την Πέμπτη αρχικά θα υπάρχει συννεφιά έως και το πρωί με πιθανότητα για σποραδικές μπόρες αλλά ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί θερμοκρασία θα πέσει λίγο λόγω της ψυχρης μεαταφορας στους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι.
 Την Παρασκευή ο καλός καιρός Και επιστρέφει με τη θερμοκρασία να φτάνει και τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.
 Τέλος το Σαββατοκύριακο προβλέπεται πολύ καλός καιρός με σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας που θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου στις πεδινές περιοχές.
Model viewer: zygrib
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου – Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος – Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest