Καιρός 4-5/5/2020 Μέτρια αστάθεια στα ηπειρωτικά

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020.
Προβλέπεται στη δυτική Μακεδονία στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά ,στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αρχικά άστατος καιρός με τοπικές μπόρες αλλά και διαστήματα βελτίωσης.  Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σε αστάθεια θα αυξηθεί εκ νέου σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας ανατολικής Μακεδονίας ,Θράκης ,νησιών Αιγαίου ,Κρήτης ,Δωδεκανήσων ανατολικής Στερεάς και ανατολικής Πελοποννήσου και εκεί θα σημειωθούν σποραδικές σύντομες μπόρες.
 Θεσσαλία:  άστατος καιρός αρχικά με τοπικές μπόρες και σταδιακά θα σταματήσουν για θα σημειωθούν και πρόσκαιρα διαστήματα ηλιοφάνειας. Τις απογευματινές ώρες όμως εκ νέου θα συννεφιάσει τοπικά και είναι πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες μπόρες στις ορεινές περιοχές με βελτίωση το βράδυ.
 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με τοπικές μπόρες που γρήγορα θα σταματήσουν και θα σημειωθεί ηλιοφάνεια. Τις απογευματινές ώρες εκ νέου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

 Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ ενώ και στα πεδινά τμήματα αρχικά θα πνέουν ασθενείς αλλά από το μεσημέρι και μετά θα ενισχυθούν στα 3 με 5 μποφόρ από ίδιες διευθύνσεις.
Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 11/24°C
Τρίκαλα 11/24°C
Καρδίτσα 11/24°C
Βόλος 14/23°C
Καλαμπάκα 11/22°C
Ελασσόνα 10/22°C
Αγιά 10/22°C
Φάρσαλα 10/23°C
Σποράδες 15/20°C
————————————————————
Τρίτη 5 Μαιου 2020.
 Προβλέπονται αρχικά νεφώσεις στις Κυκλάδες την Κρήτη και πιθανόν στα Δωδεκάνησα με σποραδικές μπόρες οι οποίες σταδιακά από το απόγευμα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας με λίγες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο.
 Θεσσαλία: προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις το πρωί στα ορεινά.
 Λάρισα: προβλέπεται ηλιόλουστος καιρός.
 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα με σημαντική εξασθένηση και στα περινά βορειοδυτικοί ασθενείς αλλά από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε όλες τις περιοχές σε νοτιοανατολικούς έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί σε

Λάρισα 9/27°C
Τρίκαλα 10/27°C
Καρδίτσα 9/27°C
Βόλος 12/24°C
Καλαμπάκα 10/25°C
Ελασσόνα 9/25°C
Αγιά 9/25°C
Φάρσαλα 9/27°C
Σποράδες 15/22°C

 
 Βασίλειος Πανάκογλου – Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος – Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest