Η Λάρισα στους δήμους που είχαν τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού

Αναλυτικά στοιχεία για το ποιοι δήμοι είχαν τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα παρουσίασε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας στην καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε την Κυριακή 3 Μαΐου 2020 στους δήμους και τις περιφέρειες που είχαν τα περισσότερα κρούσματα Covid-19 αλλά και σε εκείνες που δεν είχαν ούτε ένα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, από τα 2.626 καταγεγραμμένα κρούσματα κορωνοϊού, τα 1.496, δηλαδή ποσοστό 55,9%, ήταν στην Αττική, 237 σε δομές φιλοξενίας ή οικισμούς ειδικών ομάδων πληθυσμού, 198 στην Κεντρική Μακεδονία, 160 στη Δυτική Μακεδονία, 125 σε πλωτά μέσα, 94 στη Δυτική Ελλάδα, 93 στη Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και λιγότερα στις υπόλοιπες Περιφέρειες.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο Δήμος Κηφισιάς είχε από την αρχή της επιδημίας τα περισσότερα κρούσματα πανελλαδικά μετά τον Δήμο Αθηναίων. Αντίστοιχα «πυκνή» ήταν και η παρουσία του κορωνοϊού:

Στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού,στον Δήμο Νέας Ιωνίας στον Δήμο Χαλανδρίου, αλλά καιστην Καστοριά, όπου υπήρξε ιδιαίτερο πρόβλημα στην αρχή της επιδημίας λόγω εκδρομέων από την Ιταλία.Ποιες περιφέρειες στην Ελλάδα δεν είχαν κανένα κρούσμα κορωνοϊού

Σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, δεν επιβεβαιώθηκε κανένα κρούσμα σε:

– Ευρυτανία,

– Λακωνία και

– Φωκίδα.

Την ίδια στιγμή, τα περισσότερα κρούσματα -μετά την Αττική- είχαν η Καστοριά (85), η Κοζάνη (71), η Λάρισα (50) και η Ηλεία (48).

Δείτε τη λίστα με τους 15 δήμους που είχαν τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα…Δήμος Αθηναίων: 314Δήμος Κηφισιάς: 116Δήμος Θεσσαλονίκης: 85Δήμος Καστοριάς: 79,Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού: 73Δήμος Πειραιά: 79Δήμος Χαλανδρίου 52Δήμος Γλυφάδας 49Δήμος Περιστερίου 46Δήμος Λαρισαίων 42Δήμος Πατραίων 38Δήμος Νέας Σμύρνης 37Δήμος Αμαρουσίου 36Δήμος Νέας Ιωνίας 35Δήμος Ξάνθης 34Δήμος Εορδαίας 31.

Πηγή: athensvoice.gr

ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google


Pin It on Pinterest