Ροντούλης: “Επιβεβλημένη καθίσταται η στήριξη των εκμεταλλευτών Σχολικών Κυλικείων”.

Ροντούλης: “Επιβεβλημένη καθίσταται η στήριξη των εκμεταλλευτών Σχολικών Κυλικείων”.

Μολονότι η  σχολική  “κανονικότητα” από την 11η Μαΐου θα αρχίσει, αργά και σταδιακά, εν μέρει να αποκαθίσταται, η λειτουργία των Σχολικών Κυλικείων θα συνεχίσει να μένει στο  “κόκκινο” .

Ευλόγως, το γεγονός αυτό επιτείνει την επαγγελματική αγωνία και τα οικονομικά άγχη των εκμεταλλευτών των Σχολικών Κυλικείων , οι οποίοι αποδεδειγμένα βίωσαν μια άνευ προηγουμένου καταστρεπτική χρονιά, με κυριολεκτικά μηδενικά έσοδα.

Τούτου δοθέντος, φρονούμε ότι η Πολιτεία , με ισχυρή μάλιστα παρότρυνση των Δήμων , θα πρέπει με στοχευμένα μέτρα να ενισχύσει την επαγγελματική βιωσιμότητα των ανθρώπων αυτών, που άλλωστε υπό κανονικές συνθήκες έρχονται σε καθημερινή επαφή με τα παιδιά όλων μας, θεωρώντας τα και δικά τους παιδιά.

Στο πλαίσιο αυτό , τα ακόλουθα προτεινόμενα  μέτρα κρίνονται ως απαραίτητα και επείγοντα:

α) Πλήρης  απαλλαγή  των εκμεταλλευτών Σχολικών Κυλικείων από το τέλος επιτηδεύματος έτους 2020.

β) Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής μισθωμάτων για όλη τη σχολική χρονιά 2019-2020 και συμψηφισμός των τυχόν καταβληθέντων μισθωμάτων με εκείνα του επόμενου σχολικού έτους.

γ) Δυνατότητα μονομερούς  λύσης των υπογραφεισών συμβάσεων αζημίως για τους εκμεταλλευτές των Σχολικών Κυλικείων, δηλαδή χωρίς να καταπίπτει η ορισθείσα εκ του νόμου υπέρ των σχολικών επιτροπών  εγγύηση.

Νομίζουμε ότι με τις ρυθμίσεις αυτές οι εκμεταλλευτές των Σχολικών Κυλικείων θα ανακουφισθούν άμεσα από την οικονομική ασφυξία που βιώνουν  και γι αυτό καλούμε όλους τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους βουλευτές να συνδράμουν στην πραγμάτωση των  προτεινομένων μέτρων με τις θεσμικές δυνατότητες που έχουν στη διάθεσή τους.

Στέλιος Γ. Ροντούλης
Πρ. Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Λάρισας
Επικεφαλής  “Δράσης Πολιτών”.

Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Ροντούλης: "Επιβεβλημένη καθίσταται η στήριξη των εκμεταλλευτών Σχολικών Κυλικείων".

collage - Ροντούλης: "Επιβεβλημένη καθίσταται η στήριξη των εκμεταλλευτών Σχολικών Κυλικείων".


fast food ambelon - Ροντούλης: "Επιβεβλημένη καθίσταται η στήριξη των εκμεταλλευτών Σχολικών Κυλικείων".

ambelonas1 armonia 2021 - Ροντούλης: "Επιβεβλημένη καθίσταται η στήριξη των εκμεταλλευτών Σχολικών Κυλικείων".

Τύρναβος