Κέλλας: Να απομακρυνθούν οι πλάκες αμιάντου από κτίριο απέναντι από το Λύκειο Τυρνάβου

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΕ

Να απομακρυνθούν οι πλάκες αμιάντου από τη στέγη εγκαταλελειμμένου κτιρίου, που ανήκει στην ιδιοκτησία της Εθνικής Τράπεζας και βρίσκεται απέναντι από το Ενιαίο Λύκειο Τυρνάβου, ζήτησε ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Περιφερειακό Δ/ντη Θεσσαλίας και Βορείου Ελλάδος της ΕΤΕ, κ. Χρήστο Πανταζή, ενώ σχετική επιστολή απέστειλε και προς το Δ.Σ της ΕΤΕ.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, προχώρησε σε αυτή την κίνηση, έπειτα από σχετική ενημέρωση από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές του Λυκείου, οι οποίοι επισημαίνουν τον σοβαρό κίνδυνο στον οποίο εκτίθενται, μέσω της εισπνοής σωματιδίων αμιάντου.

«Ευελπιστώ πως η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και της ευαισθητοποίησης, που δείχνει στα περιβαλλοντικά θέματα, θα προχωρήσει άμεσα στην απομάκρυνση των πλακών αμιάντου από το κτίριο ιδιοκτησίας της.  Αναμένω σύντομα ενημέρωση επί του θέματος», ήταν οι σχετικές δηλώσεις του κ. Κέλλα.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας κοινοποιήσω ένα ζήτημα, που ταλανίζει εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα την κοινωνία της πόλης του Τυρνάβου και ειδικότερα τους μαθητές, που φοιτούν στο Λύκειο της πόλης, τις οικογένειές τους, αλλά και τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σ’ αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, επί της οδού Τέρμα Αναλήψεως στον Τύρναβο, ακριβώς απέναντι από τον αύλειο χώρο του Ενιαίου Λυκείου, βρίσκεται εγκαταλελειμμένο οίκημα (πρώην Κλωστήριο Λέντζα), το οποίο εδώ και πολλά χρόνια έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία της Εθνικής Τράπεζας.

Στην στέγη του συγκεκριμένου οικήματος υπάρχουν πλάκες αμιάντου, στην πλειοψηφία τους σπασμένες, γεγονός που εκθέτει σε σοβαρό κίνδυνο τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, μέσω της εισπνοής σωματιδίων αμιάντου.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, έχουν προβεί αρκετές φορές σε διαβήματα διαμαρτυρίας για την συγκεκριμένη κατάσταση, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει εξέλιξη, ως προς την αποκατάσταση του προβλήματος.

Επειδή η Εθνική Τράπεζα επιδεικνύει εταιρική κοινωνική ευθύνη και ευαισθητοποιείται σε περιβαλλοντικά θέματα, σας γνωστοποιώ το εν λόγω ζήτημα, με την βεβαιότητα ότι θα μεριμνήσετε άμεσα για την απομάκρυνση των επικίνδυνων, για τη δημόσια υγεία, πλακών αμιάντου.

Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι 360 μαθητές του Ενιαίου Λυκείου Τυρνάβου, ευελπιστούν στην θετική έκβαση της υπόθεσης».

 

Κοινοποίηση

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 13461 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*