Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε γαλακτοβιομηχανία

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε γαλακτοβιομηχανία

Νέο πρόστιμο σε επιχείρηση του νομού Λάρισας για ρύπανση του περιβάλλοντος επέβαλε η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thessalianews.gr, πρόκειται για βιομηχανία γάλακτος που εδρεύει σε περιοχή του Δήμου Κιλελέρ η οποία στο παρελθόν έχει προκαλέσει τις διαμαρτυρίες των κατοίκων στην περιοχή του εργοστασίου της.

Μάλιστα τον περασμένο Φεβρουάριο η αστυνομία συνέλαβε έναν 29χρονο, προσωρινά υπεύθυνο της επιχείρησης, όταν κλιμάκιο της Περιφέρειας εντόπισε σωλήνα να ρίχνει λύματα από τον βιολογικό καθαρισμό της μονάδας στον χείμαρρο Γκουσμπασανιώτη ο οποίος καταλήγει στον Πηνειό στο ύψος της Νέας Σμύρνης.

Η σχετική απόφαση αναφέρεται σε “πρόστιμα συνολικού ύψους τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ για παράβαση της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας σχετικά με την υποβάθμιση περιβάλλοντος, τη μη συμμόρφωση αυτής με κατ’ επανάληψη υπέρβαση των ορίων διάθεσης των επεξεργασμένων αποβλήτων”.

Στην ίδια απόφαση αναλύεται ο επιμερισμός των προστίμων ως εξής:

“-Επιβολή προστίμου ύψους δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ ανά παράμετρο στην οποία υπάρχει υπέρβαση (με βάση τη σοβαρότητα της υπέρβασης για εννιά φυσικοχημικές και μία μικροβιακή παράμετρο) στην έξοδο του αγωγού, με αποτέλεσμα την πρόκληση ρύπανσης και υποβάθμισης περιβάλλοντος του υδατικού συστήματος του Γκουμπασανιώτη ποταμού. Το πρόστιμο διαμορφώνεται σε είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ.

-Επιβολή προστίμου ύψους δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ για την ρύπανση της κοίτης του Γκουμπασανιώτη ποταμού κατάντι του αγωγού, με υψηλότερο επίπεδα ρύπανσης που προσδιορίζει συσσώρευση αντίστοιχων επεισοδίων αυτής».

Τονίζεται μάλιστα ρητώς ότι “σε περίπτωση επανάληψης πρόκλησης οποιασδήποτε μορφής υποβάθμισης περιβάλλοντος, δύναται πέραν του διπλασιασμού του ανωτέρω προστίμου να υπάρξει προσωρινή ή μόνιμη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης”.

Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει επιβάλλει ανάλογα πρόστιμα για ρύπανση σε δύο τυροκομικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Ελασσόνας και σε μια βιομηχανία επεξεργασίας κρέατος.

Πηγή:  thessaliaeconomy.gr

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε γαλακτοβιομηχανία

collage - Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε γαλακτοβιομηχανία


fast food ambelon - Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε γαλακτοβιομηχανία

ambelonas1 armonia 2021 - Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε γαλακτοβιομηχανία

Δήμος Κιλελέρ Νομός Λάρισας