Καιρός Ελλάδας και Θεσσαλίας 15-19/4/2020

Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά συννεφιά με τοπικές βροχές στη Θράκη ,τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ,τις Σποράδες και πιθανόν σε τμήματα της Χαλκιδικής, της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας και λίγα χιόνια στα ορεινά αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και μέχρι το βράδυ θα έχει καθαρίσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
 Και άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί αρχικά 6 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι στο Αιγαίο σε βορειοανατολικούς 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση σημαντική από το βράδυ.
 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά ηπειρώτικα από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου ενώ στα δυτικά τμήματα θα φτάσει τοπικά και τους 21 με 22.
——————————————————–
Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου 2020.
 Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.
 Οι άνεμοι θα βόρειοι 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο με σταδιακή σημαντική εξασθένηση το βράδυ
 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από  1 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
———————————————————–
Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου 2020.
 Προβλέπεται καλός  σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες αραιές νεφώσεις κατά περιόδους κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ στα πελάγη.
 Η θερμοκρασία  σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 4 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
———————————————————–
Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου 2020.
 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο το απόγευμα στα ορεινά ηπειρώτικα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 και αργότερα στο Αιγαίο νοτιοανατολικοί 3-4.
 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής από 8 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
—————————————————————————-
Κυριακή του Πάσχα 19 Απριλίου 2020.
Προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Από τις μεσημεριανές ώρες και μετά στα δυτικά θα αρχίσουν να αναπτύσσονται τοπικές νεφώσεις που μέχρι αργά το βράδυ θα έχουν επεκταθεί στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και του βόρειου Αιγαίου χωρίς φαινόμενα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ στο  Ιόνιο 5 με 6.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Ακολουθεί  ο αναλυτικός πίνακας για τη Θεσσαλία. Εδώ μπορείτε να δείτε τον καιρό που θα έχουμε κάθε μία μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας με γραφικά αλλά και με κείμενο, τον άνεμο σε μποφόρ, τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία κάθε ημέρας,  την πιθανότητα για αξιόλογες βροχές,  την σχετική υγρασία της κάθε ημέρας για πιθανά ποτίσματα που  τυχόν θέλετε να κάνετε  και τέλος βλέπετε το ποσοστό επί τοις εκατό ώστε να επιβεβαιωθεί η εκτίμηση που κάνουμε για κάθε ημέρα.  Σε γενικές γραμμές φαίνεται μία εύκολη εβδομάδα προγνωστικά και είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα αλλάξει κάτι σημαντικά έως και την Κυριακή του Πάσχα.1 - Καιρός Ελλάδας και Θεσσαλίας 15-19/4/2020
Στο τέλος βλέπετε και τον συνολικό υετό για όλη τη χώρα σε χιλιοστά ή τόνους νερό ανά στρέμμα που θα πέσουν έως και την Κυριακή του Πάσχα.
2 - Καιρός Ελλάδας και Θεσσαλίας 15-19/4/2020

 

22 - Καιρός Ελλάδας και Θεσσαλίας 15-19/4/2020
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου – Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος – Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com

Κοινοποίηση

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 13461 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*