Στον Τύρναβο βρέθηκε το ΑΤΜ από τον Αμπελώνα

Σε έναν πρόχειρο σκουπιδότοπο, πίσω από τα Νταμάρια του Τυρνάβου εντόπισαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας την Αυτόματη Ταμειολογιστική Μηχανή (ΑΤΜ) που έκλεψαν άγνωστοι κλέφτες από την Τράπεζα Πειραιώς στον Αμπελώνα.

anigif ambelon rizoulis - Στον Τύρναβο βρέθηκε το ΑΤΜ από τον Αμπελώνα

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση, εκτός από τους δέκα τελικά -σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της «ΕτΔ»- δράστες αναζητούν επίσης και το αγροτικό αυτοκίνητο, με το οποίο οι κλέφτες μπούκαραν στην κυριολεξία στο τραπεζικό υποκατάστημα τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής.

Το ΑΤΜ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντοπίσθηκε διαλυμένο (φωτ.) προχθές το μεσημέρι πίσω από τα Νταμάρια του Τυρνάβου, όπου το πέταξαν οι δράστες σε έναν σκουπιδότοπο έχοντας αφαιρέσει νωρίτερα περί τις 15.000 ευρώ.

Όπως είναι γνωστό η 10μελής ομάδα των κλεφτών λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, κατέφθασε εποχούμενη στην Κεντρική πλατεία του Αμπελώνα όπου εδρεύει το τραπεζικό υποκατάστημα. Μάλιστα οι περισσότεροι κάθονταν στην καρότσα του αγροτικού αυτοκινήτου που είχαν κλέψει νωρίτερα από τον Τύρναβο.

Ο οδηγός του αγροτικού κάνοντας κάνοντας οπισθοπορεία με ταχύτητα θρυμμάτισε τη βιτρίνα της Τράπεζας. Κίνηση που επανέλαβε άλλες 2 ή 3 φορές ακόμα, με σκοπό να αποκολληθεί το πακτωμένο ΑΤΜ. Όταν αυτό επιτεύχθηκε τότε οι υπόλοιποι δράστες φόρτωσαν το ΑΤΜ στο αγροτικό αυτοκίνητο και διέφυγαν προτού φθάσει η ΕΛ.ΑΣ. που ενεργοποιήθηκε όταν σήμανε ο συναγερμός της Τράπεζας.

Από τον αριθμό των κλεφτών αλλά και τον τρόπο που έδρασαν, φορώντας φυσικά κουκούλες και γάντια, οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα «καταδρομικού» χαρακτήρα «χτύπημα» στο τραπεζικό υποκατάστημα του Αμπελώνα. Αφού ο σκοπός των δραστών ήταν να κλέψουν ολόκληρο το ΑΤΜ και να το διαρρήξουν με την ησυχία τους, αντί των συνηθισμένων ληστειών ή της ανατίναξης (μέθοδος «plofkraak») που αποφεύγεται πλέον ως πρακτική καθώς μετά την έκρηξη χρωματίζονται τα χρήματα και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Να σημειωθεί τέλος ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις το κλεμμένο ΑΤΜ περιείχε περί τις 15.000 ευρώ.

 Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 14385 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*