Αιμοδοσία για το Πάσχα την Μ. Τρίτη στον Αμπελώνα

Αιμοδοσία για το Πάσχα την Μ. Τρίτη στον Αμπελώνα

Η Μεγάλη Τρίτη, η μέρα που ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα έχει καθορίσει να πραγματοποιεί την καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία των κατοίκων του Αμπελώνα και της περιοχής για το Πάσχα, πλησιάζει.
Ας ετοιμαστούμε από τώρα όλοι, ψυχικά και σωματικά, και ας πάμε τη μέρα αυτή στην Κεντρική Πλατεία του Αμπελώνα, όπου από τις 8.30 το πρωί, μέχρι τις 1.30 το μεσημέρι θα γίνεται η 87η Τακτική Εθελοντική Αιμοδοσία του Συλλόγου “Η ΕΛΠΙΔΑ”, για να δώσουμε με την καρδιά μας και όλη την αγάπη μας λίγο από το πολύτιμο και ζωογόνο αίμα μας για τον άρρωστο συνάνθρωπό μας.
Να κάνουμε την καλύτερη πράξη Ανθρωπιάς, Αγάπης και Αλληλεγγύης για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, καθώς πλησιάζει το Πάσχα!
Λόγω των ειδικών συνθηκών που αντιμετωπίζουμε φέτος στη χώρα μας και στον κόσμο ολόκληρο με την πανδημία του κορωνοϊού COVID 19, η αιμοδοσία μας αυτή θα διεξαχθεί σε ανοιχτό και ειδικά διαμορφωμένο και σκεπασμένο χώρο στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας, από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και από ερυθροσταυρίτες εθελοντές του Παραρτήματος Λάρισας θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε όλα να γίνουν με τον καλύτερο και ασφαλέστερο για τους αιμοδότες τρόπο.
Για τον σκοπό αυτό ο Σύλλογός μας, φρόντισε εγκαίρως  να προμηθευτεί όλο το απαραίτητο,για την περίσταση αυτή, υγειονομικό υλικό (γάντια μιας χρήσης, μάσκες και αντισηπτικά υγρά) τα οποία θα χρησιμοποιηθούν απ’ τους αιμοδότες.
Για να γίνει η αιμοδοσία αυτή σε ανοιχτό χώρο, όπως γίνονται τώρα όλες οι αιμοδοσίες, ήρθε αρωγός στο Σύλλογο «Η ΕΛΠΙΔΑ» η Περιφέρεια Θεσσαλίας, Π.Ε. Λάρισας, που με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Νίκου Λιούπα αναλαμβάνει το κόστος για να στηθεί στην πλατεία ένα ευρύχωρο στέγαστρο- τέντα, δείχνοντας έτσι ότι η Π. Θεσσαλίας αναγνωρίζει, τιμά και στηρίζει το έργο και την προσφορά του Συλλόγου αυτού στο κοινωνικό σύνολο.
Ο Πρόεδρος Γ. Γιαννόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. της «ΕΛΠΙΔΑΣ» προσκαλούν όλους τους αιμοδότες του Αμπελώνα και της περιοχής, παλιούς και νέους, να προσέλθουν μαζικά και τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και τις αποστάσεις που προβλέπονται στην αιμοδοσία της Μεγ. Τρίτης, για να προσφέρουν με την καρδιά τους μια φιάλη από το αίμα τους για το συνάνθρωπό μας που το έχει ανάγκη.
Παράκληση θερμή, όπως, όλοι οι εθελοντές -παλιοί και νέοι Αιμοδότες -ειδικά σε αυτή μας την αιμοδοσία, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ., επειδή θα πρέπει να γίνεται η ταυτοποίησή τους να έχουν μαζί τους την Αστυνομική τους Ταυτότητα και τον Α.Μ.Κ.Α. τους, προκειμένου αυτός να καταχωρείται στο ατομικό τους δελτίο των προσωπικών τους στοιχείων.

Επισημαίνουμε τέλος ότι, για την μετακίνησή μας, στον χώρο της αιμοδοσίας, απαιτείται η ειδική άδεια της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης πολιτών, όπου θα σημειώνουμε Χ στο πρώτο τετράγωνο Β1 στο οποίο αναφέρεται ” Μετάβαση σε Φαρμακείο ή επίσκεψη στον Γιατρό”, ώστε να μην υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα.

elpida ampelonas - Αιμοδοσία για το Πάσχα την Μ. Τρίτη στον Αμπελώνα

Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Αιμοδοσία για το Πάσχα την Μ. Τρίτη στον Αμπελώνα

collage - Αιμοδοσία για το Πάσχα την Μ. Τρίτη στον Αμπελώνα


fast food ambelon - Αιμοδοσία για το Πάσχα την Μ. Τρίτη στον Αμπελώνα

ambelonas1 armonia 2021 - Αιμοδοσία για το Πάσχα την Μ. Τρίτη στον Αμπελώνα

Αμπελώνας