Τυρναβίτικα Νέα

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

Μοίρασαν 3.000 μάσκες και είδη ατομικής υγιεινής στον συνοικισμό Ρομά Τυρνάβου

Image - Μοίρασαν 3.000 μάσκες και είδη ατομικής υγιεινής στον συνοικισμό Ρομά Τυρνάβου

Ως Δήμος Τυρνάβου είχαμε ήδη αποφασίσει, μαζί με την εκτέλεση του προγράμματος ΤΕΒΑ, να μοιράσουμε σε όλους τους δικαιούχους (το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων είναι Ρομά) και είδη ατομικής υγιεινής και προστασίας. Ωστόσο, έπειτα από τις δυσμενείς εξελίξεις με τα κρούσματα στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε αμεσότατα.

Ως εκ τούτου, σήμερα 10-4-2020 δύο Κλιμάκια του Δήμου μας μετέβησαν στον συνοικισμό Ρομά Τυρνάβου και μοίρασαν είδη ατομικής υγιεινής και προστασίας (3.000 μάσκες και είδη ατομικής υγιεινής) σε όλους τους κατοίκους.

Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου και τον Αντιδήμαρχο Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Χριστόφορο Κατσαρό, προέβησαν σε συστάσεις προς τους κατοίκους να τηρήσουν όλα τα μέτρα πρόληψης, τα μέτρα ατομικά προστασίας και υγιεινής και  να μην συναθροίζονται δημόσια. Μένουμε όλοι σπίτι.
Από τη λήψη των μέτρων, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου, σε τακτά χρονικά διαστήματα έχουμε στείλει και στέλνουμε περιπολικό με ηχογραφημένο μήνυμα όπου προειδοποιούμε τους κατοίκους για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων.

Ταυτόχρονα, την Τρίτη στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλους της ειδικής ομάδας εμπειρογνωμόνων και λοιμωξιολόγων της Χώρας μας κ. Χρήστου Χατζηχριστοδούλου, ενημερώσαμε τον Ειδικό Διαμεσολαβητή για την αναγκαιότητα των μέτρων και δεσμεύτηκε να ενημερώνει τον οικισμό.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους εργαζομένους του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, τους υπαλλήλους των κοινωνικών δομών του Δήμου, καθώς και τους εθελοντές οι οποίοι αυτές τις δύσκολες ώρες «δεν μένουν στο σπίτι» για να βοηθήσουν αυτούς που μένουν σπίτι.

Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται συνεχώς στις επάλξεις και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας κάθε δημότη.


Image 2 - Μοίρασαν 3.000 μάσκες και είδη ατομικής υγιεινής στον συνοικισμό Ρομά Τυρνάβου

Image 1 - Μοίρασαν 3.000 μάσκες και είδη ατομικής υγιεινής στον συνοικισμό Ρομά Τυρνάβου

Image - Μοίρασαν 3.000 μάσκες και είδη ατομικής υγιεινής στον συνοικισμό Ρομά Τυρνάβου

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Μοίρασαν 3.000 μάσκες και είδη ατομικής υγιεινής στον συνοικισμό Ρομά Τυρνάβου

collage - Μοίρασαν 3.000 μάσκες και είδη ατομικής υγιεινής στον συνοικισμό Ρομά Τυρνάβου


Pin It on Pinterest