Σήμα κινδύνου από τον ΟΗΕ – Τελειώνουν τα προφυλακτικά παγκοσμίως

Υπό την απειλή γενικής έλλειψης προφυλακτικών βρίσκεται η παγκόσμια κοινότητα, καθώς η εξάπλωση της πανδημίας του κορoνοϊού κλείνει εργοστάσια και διακόπτει την αλυσίδα διανομής.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν τόσον η Karex, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής προφυλακτικών του κόσμου, όσο και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, προειδοποιώντας για «ολέθριες συνέπειες».

«Είναι βέβαιο ότι ο κόσμος θα αντιμετωπίσει έλλειψη προφυλακτικών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Karex, Κίατ Μία Γκό.

Την έντονη ανησυχία του εκφράζει και ο ΟΗΕ, που βλέπει τις συνήθεις προμήθειές του σε προφυλακτικά να μειώνονται κατά 50-60%: «Το κλείσιμο των συνόρων και τα άλλα περιοριστικά μέτρα διακόπτουν την παραγωγή και την διακίνηση σε μεγάλο αριθμό χωρών και περιοχών” δήλωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

”Ελλείψεις σε προφυλακτικά ή και σε άλλα είδη αντισύλληψης, θα οδηγήσει σε αύξηση των ανεπιθύμητων κυήσεων, με ολέθρια αποτελέσματα…».

dikaiologitika.gr/

Κοινοποίηση

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 13455 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*