3.000 υφασμάτινες μάσκες και αντίστοιχη ποσότητα σαπουνιών στον οικισμό των Ρομά Τυρνάβου

τυρναβος

Νέα σύσκεψη για τα μέτρα κατά του κορονοϊού πραγματοποιήθηκε σήμερα, 7-4-2020, στο Δημαρχείο Τυρνάβου, παρουσία του καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλους της ειδικής ομάδας εμπειρογνωμόνων και λοιμωξιολόγων της Χώρας μας κ. Χρήστου Χατζηχριστοδούλου.

anigif ambelon rizoulis - 3.000 υφασμάτινες μάσκες και αντίστοιχη ποσότητα σαπουνιών στον οικισμό των Ρομά Τυρνάβου

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τόσο η καλύτερη δυνατή εφαρμογή των ήδη ληφθέντων μέτρων όσο και η περαιτέρω ενίσχυση τους. Επιπλέον, αναλύθηκαν διεξοδικώς η χρησιμότητα και αποτελεσματικότητα ορισμένων μέτρων.

Όσον αφορά τις απολυμάνσεις ο καθηγητής ενημέρωσε ότι δεν είναι χρήσιμο να πραγματοποιούνται γενικά σε όλους τους χώρους, παρά μόνο στους χώρους όπου εμφανίζονται κρούσματα. Για τη χρήση της μάσκας τονίστηκε ότι μπορούν οι κάτοικοι να τις χρησιμοποιούν σε κλειστούς χώρους όπου δεν μπορεί να τηρείται η απόσταση των δύο μέτρων, για δε τις υφασμάτινες μάσκες πρέπει να υπάρξει μετά τη χρήση τους πλύσιμο με ζεστό νερό άνω των 60 βαθμών και σιδέρωμα.

Παράλληλα, συζητήθηκαν ενδελεχώς τα εξειδικευμένα μέτρα που θα εφαρμοσθούν σχετικά με το συνοικισμό Ρομά του Τυρνάβου. Παρενέβη ο Δήμαρχος Τυρνάβου τονίζοντας πως μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ θα διανεμηθούν στον οικισμό των Ρομά πάνω από 3.000 υφασμάτινες μάσκες και αντίστοιχη ποσότητα σαπουνιών.

Σαφώς εξήχθη το συμπέρασμα πως η πλέον αποδοτική στρατηγική είναι η αυστηρή εφαρμογή του περιορισμού κυκλοφορίας και η πιστή τήρηση των κανόνων ατομικής προστασίας.

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου, Ιωάννης Κόκουρας ευχαρίστησε θερμά τον καθηγητή κ. Χρήστο Χατζηχριστοδούλου που παρά το ασφυκτικό πρόγραμμα του συνδράμει στο Δήμο Τυρνάβου. Επιπλέον, αμφότεροι συμφώνησαν η εποικοδομητική αυτή συνεργασία να συνεχισθεί.

Τέλος, ο Δήμαρχος Τυρνάβου επανέλαβε την έκκληση του για αυτοσυγκράτηση και αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Στη σύσκεψη, εκτός του Δημάρχου και του καθηγητή Χατζηχριστοδούλου, συμμετείχαν ακόμη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέας Γιαννόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Χριστόφορος Κατσαρός, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών & Κοινωνικής Πολιτικής Γρηγοριάδου Μαρία, η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου Νικητίδου Αναστασία και ο Παναγιώτης Τσακίρης ειδικός διαμεσολαβητής Ρόμα.

 

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 14414 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*