«Η Δ.Α. του Δήμου Τυρνάβου αποδεικνύεται ανίκανη να διαχειριστεί την καυαριότητα»

Στην ανακοίνωσή της, η παράταξη «Η Πόλη που Θέλουμε», που καταψήφισε στη σημερινή συνεδρίαση την πρόταση για ιδιωτικοποίηση αναφέρονται τα εξής:
«Για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή, βασιζόμενη στον νόμο έκτρωμα της κυβέρνησης περί τοπικής αυτοδιοίκησης, προσπαθεί, μόνο μέσω οικονομικής επιτροπής, μεθοδευμένα, να περάσει την αποκομιδή των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης σε ιδιώτες. Με την πράξη αυτή ομολογεί την ανικανότητά της να διαχειριστεί το μείζον θέμα της καθαριότητας του δήμου μας.
Έρχεται λοιπόν και μας “ανακοινώνει”, διότι στην ουσία περί ανακοίνωσης πρόκειται, πως δεν προνόησε να στελεχώσει το εργατικό δυναμικό της υπηρεσίας καθαριότητας και είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί σε ιδιώτες. Και το αστείο είναι ότι με την επίσκεψη του υπουργού στον Τύρναβο, μάθαμε την δυνατότητα πρόσληψης υπαλλήλων λόγω έκτακτων αναγκών.
Ενώ όλοι οι δήμοι ανακοινώνουν προσλήψεις έκτακτου προσωπικού για να καλύψουν τις ανάγκες τους, ο δικός μας, αφήνει να διαιωνίζεται μία κατάσταση για να μας φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων. Έτσι αποφασίζει (και διατάσσει), με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ, την παραχώρηση της αποκομιδής απορριμμάτων για την Δ.Ε. Αμπελώνα και της ανακύκλωσης για τον Δήμο σε ιδιώτη και μάλιστα με κόστος για τις τσέπες μας, όσο θα ήταν το κόστος αποκομιδής των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης όλου του Δήμου, αν αναλάμβανε η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου με την πρόσληψη προσωπικού.
Κύριε δήμαρχε, σας υπενθυμίζουμε πως είστε σε αυτή τη θέση για να διαχειριστείτε την καθημερινότητα και να εξυπηρετείτε το συμφέρον των δημοτών σας και όχι των παραγόντων που επιτάσσουν οι κομματικοί σας προϊστάμενοι.
Είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες πρακτικές και σε εύκολες λύσεις οι οποίες υπονομεύουν το μέλλον, την ανάπτυξη, τους υπαλλήλους στην καθαριότητα και το συμφέρον των δημοτών. Σε ανάλογες δύσκολες καταστάσεις στο παρελθόν καμία δημοτική αρχή δεν κατέφυγε σε παρόμοιες πρακτικές ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας. Κλείνοντας θα θέλαμε να γνωρίζουμε την άποψη της υπηρεσίας επί του θέματος».

Κοινοποίηση

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 13493 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*