Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Αμπελώνα

tyrnabos agrotika - Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Αμπελώνα
Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ με αφορμή την επιδημία του Κορονοιού και τις μεγάλες καταστροφές από τον παγετό της 17 Μαρτίου ο Α.Σ.Α καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να είναι σε επιφυλακή και να μην μείνουν σιωπηλοί.

anigif tirnavos emporikos - Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Αμπελώνα

Ζητάμε από την κυβέρνηση καταθέτοντας τα κάτωθι αιτήματα για τα άμεσα μέτρα της κυβέρνησης και των αρμοδίων υπουργείων :
Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος για τους παράγωγους σε όλα τα προϊόντα (φυτικής και ζωικής παραγωγής ) που υπάρχει η θα προκύψει πρόβλημα μέχρι το τέλος του χρόνου. Με προτεραιότητα τους παράγωγους που βγαίνουν στη λαϊκή αγορά και τους κτηνοτρόφους που διαφαίνεται μείωση τιμών στο κρέας στα αιγοπρόβατα ενόψει του Πάσχα.

Άμεση καταβολή στο 100% από τον ΕΛΓΑ των αποζημιώσεων για το 2019. Τέρμα η κοροϊδία! Είναι χρήματα που ήδη τα έχουμε προπληρώσει στον ΕΛΓΑ, η κυβέρνηση σας όπως και οι προηγούμενες δεν έχουν βάλει ούτε ένα ευρώ στον ΕΛΓΑ. Επιπλέον άμεση εξόφληση όλων των χρωστούμενων σε αγρότες και κτηνοτρόφους από ΟΠΕΚΕΠΕ, ΠΣΕΑ ,προγράμματα ,εξισωτικές αποζημιώσεις.
Να απαλλαγούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση. Η πληρωμή να γίνει από την κυβέρνηση, τουλάχιστον για το πρώτο τετράμηνο, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης.

2021 ambelonas larisas psaria - Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Αμπελώνα

Μείωση κόστους παραγωγής: Αφορολόγητο πετρέλαιο, 50% μείωση αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του ΦΠΑ στο αγροεφόδια ,καθώς και μείωση των τιμών τους (υπάρχει κίνδυνος αισχροκέρδειας).

Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροκτηνοροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήσουν ένα ολικό κέρδος για την επιβίωση μας.

Να δοθούν άτοκα δάνεια σε αγρότες -κτηνοτρόφους για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις δραστηριότητες τους και να μην είναι έρμαια στα χέρια εμπόρων – βιομήχανων.

Να δοθεί η απαραίτητη παράταση, για όσο διάστημα χρειαστεί, για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ οι οποίες πρέπει να γίνονται δωρεάν με ευθύνη των δομών του υπουργείου και χωρίς καμία επιβάρυνση των παραγωγών.

Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τους εργάτες γης στις καλλιέργειες που η παρουσία τους είναι απαραίτητη.

Να στελεχωθούν με το προβλεπόμενο προσωπικό τα νοσοκομεία και τα Κέντρα υγείας της υπαίθρου και να εξοπλιστούν με τα απαραίτητα υλικά.

Για τον λογαριασμό που θα κάνουμε το φθινόπωρο…

Συμπαραστεκόμαστε στους Νοσοκομειακούς γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό στη πανελλαδική ημέρα δράσης για την υγεία στις 7 Απρίλη.

Καλούνται οι αγρότες να δώσουν αίμα όπου γίνονται οι αιμοδοσίες.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Αμπελώνα

kontogiannis miltos tyrnabos lebites - Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Αμπελώνα