Σε καλή κατάσταση ο Τυρναβίτης γιατρός

Το ανθρώπινο πρόσωπό του ως πολίτης και κυρίως ως ιατρός ο οποίος τιμά τον Όρκο του Ιπποκράτη έδειξε στην πράξη ο καταξιωμένος ιατρός του Τυρνάβου και της Λάρισας με καταγωγή από τον Τύρναβο ο 45χρονος Χαρίλαος Ταμπαθάνης, ο οποίος όταν αισθάνθηκε τα συμπτώματα του κορονοϊού μετέβη αμέσως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου οι συνάδελφοί του ιατροί προχώρησαν σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό.

Ο γιατρός ένιωσε έντονους πόνους στη μέση που επιδεινώθηκαν και έσπευσε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Του έγιναν στη συνέχεια όλες οι απαιτούμενες εξετάσεις και τώρα νοσηλεύεται σε πάρα πολύ κατάσταση σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Η «Ε» επικοινώνησε χθες με τον κ. Χαρίλαο Ταμπαθάνη ο οποίος γνωστοποίησε ότι είναι θετικός στον ιό. Μάλιστα σε ερώτηση αν γνωρίζει πώς προσεβλήθη από τον κορονοϊό, εκτίμησε ότι αυτό συνέβη σε κατάστημα της Λάρισας που πήγε για να ψωνίσει και κάποιος άλλος πελάτης ξαφνικά φταρνίστηκε πάνω του. Ο κ. Ταμπαθάνης γνωστοποιεί επίσης το γεγονός θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα σε όλους τους συμπολίτες, ότι χρειάζεται να παίρνουν όλοι μέτρα προστασίας, «Μένοντας στο Σπίτι» και όταν κάποιος προσβληθεί να ενημερώνει τους οικείους του και με όσους έχει κοινωνικές ή επαγγελματικές επαφές. «Μόνο έτσι, λέει θα ξεπεράσουμε την πανδημία».

Η κατάσταση της υγείας του είναι θετικά σταθερή, του χορηγείται οξυγόνο, ενώ μέσω της «Ε» καλεί όλους όσοι ήλθαν σε επαφή μαζί του το τελευταίο διάστημα αν εμφανίσουν κάποια συμπτώματα να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ.

Του Κώστα Τσόλα

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία