Ανεβαίνοντας στον Όλυμπο, τις μέρες του κορονοϊού (φωτο)

“Μένουμε σπίτι και στέλνουμε όμορφες εικόνες”, το μήνυμα του αθλητή ορεινού τρεξίματος και διοργανωτή αγώνων βουνού, Λάζαρου Ρήγου, που ανέβηκε στον Όλυμπο. Τι λέει για την εμπειρία του στο ethnos.gr. Εντυπωσιακές εικόνες.

Σαν πρόκληση για μια βόλτα στο βουνό των Θεών, που βρίσκεται μια ανάσα από το σπίτι του, στο Λιτόχωρο Πιερίας, είδε την χθεσινή μέρα ο Λάζαρος Ρήγος, αθλητής ορεινού τρεξίματος και ένας από τους ανθρώπους που ξέρει τον Όλυμπο πολύ καλά. Όταν επέστρεψε, ανάρτησε φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε δυο λόγια στην προσωπική του σελίδα και δέχτηκε καταιγισμό θετικών σχολίων και ευχαριστηρίων από γνωστούς και φίλους που πήραν μια…γεύση από τον χιονισμένο Όλυμπο. “Οτιδήποτε μπορεί να προσφέρει ο καθένας, αυτές τις δύσκολες ώρες, που όλοι είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας και παρακολουθούμε με τρόμο την πανδημία του κορονοϊού, είναι καλό. Σκέφτηκα πως θα μπορούσα κι εγώ με τον τρόπο μου να συμβάλλω, ώστε να δείξω κάποιες άλλες εικόνες, πλην των ασθενών, των νοσοκομείων, των ασθενοφόρων”, λέει o Λάζαρος Ρήγος στο ethnos.gr.

anigif ambelon rizoulis - Ανεβαίνοντας στον Όλυμπο, τις μέρες του κορονοϊού (φωτο)
lazaros2 - Ανεβαίνοντας στον Όλυμπο, τις μέρες του κορονοϊού (φωτο)

Ξεκινώντας από το σπίτι του, που βρίσκεται στις παρυφές του Ολύμπου, ακολούθησε το μονοπάτι που φτάνει σε μια μικρή κορυφή στα 1000 μέτρα, την Γκόλνα. Μπήκε σε ένα άλλο μονοπάτι που ανοίχτηκε και πάλι μετά από χρόνια, το περασμένο φθινόπωρο κι έφτασε στη ράχη της Μελισσαριάς, μια περιοχή που στο παρελθόν φιλοξενούσε τα μελίσσια των Λιτοχωρινών. Η θερμοκρασία έπεφτε συνεχώς και έφτασε στους 0°C, ενώ ένα ψιλό χιόνι ήταν το μόνο που του έκανε παρέα σε όλη τη διαδρομή. Κάπου-κάπου έβλεπε ίχνη από ζαρκάδια που είχαν προηγηθεί αυτού, ίσως την προηγούμενη μέρα. Τίποτε άλλο δεν τάραζε την απόλυτη ηρεμία του βουνού. Μόνο οι ριπές του ανέμου, το χιόνι που έπεφτε από τα ψηλά ρόμπολα και η κοφτή ανάσα του ίδιου. Μετά από δύο ώρες έφτασε στην Παλιά Τσουκνίδα στα 1.350 μέτρα υψόμετρο κι εκεί πήρε μεγάλες και βαθιές ανάσες.

lazaros4 - Ανεβαίνοντας στον Όλυμπο, τις μέρες του κορονοϊού (φωτο)
lazaros3 - Ανεβαίνοντας στον Όλυμπο, τις μέρες του κορονοϊού (φωτο)
lazaros5 - Ανεβαίνοντας στον Όλυμπο, τις μέρες του κορονοϊού (φωτο)

Με την ευκαιρία αυτής της εξόρμησής του, ενημερώνει πως αναβλήθηκε ο αγώνας ορεινού τρεξίματος, που με τίτλο Gulag-100, ήταν προγραμματισμένος για το Σάββατο 28 Μαρτίου και χαρακτηρίστηκε ως ο δυσκολότερος αγώνας ορεινού τρεξίματος για το 2020 στο παγκόσμιο καλεντάρι. Οι 14 αθλητές που είχαν δηλώσεις συμμετοχή, θα κάλυπταν μια κυκλική διαδρομή 27 χιλιομέτρων συνολικά, διανύοντας μια συρραφή μονοπατιών, σε 2.200 μέτρων θετική υψομετρικής διαφοράς. Την διαδρομή θα έκαναν 4 φορές με διαφορετική κατεύθυνση κάθε φορά (δεξιόστροφα-αριστερόστροφα-δεξιόστροφα-αριστερόστροφα), μέσα σε 24 ώρες, χωρίς διακοπή και χωρίς τροφοδοσία. Οι απαγορεύσει λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού ανέβαλε, όπως είναι φυσικό την διοργάνωση και η διοργανώτρια αρχή, Olympus Trail, ενημέρωσε τους αθλητές, πως ο αγώνας θα γίνει, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Πηγή: ethnos.gr

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 14389 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*