Σώοι και υγιείς επέστρεψαν οι Αμπελωνίτες από το Μεξικό

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε τις προηγούμενες ημέρες για τον Γολγοθά που βίωσαν τρεις Αμπελωνίτες και μία ακόμη συνταξιδιώτισσά τους, γιατρός από την Εύβοια, οι οποίοι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στο Μεξικό αδυνατώντας αρχικά να επιστρέψουν στην πατρίδα.

anigif ambelon rizoulis - Σώοι και υγιείς επέστρεψαν οι Αμπελωνίτες από το Μεξικό

Τα 4 νεαρά άτομα πέρα από το άγχος της επιστροφής ήταν καλά στην υγεία τους και επέστρεψαν τελικά χωρίς προβλήματα στην Ελλάδα.

Το προηγούμενο διάστημα η ελληνική πολιτεία, η πρεσβεία, και το υπουργείο Εξωτερικών με παρέμβαση του βουλευτή Μάξιμου Χαρακόπουλου αλλά και το προσωπικό ενδιαφέρον του δημάρχου Τυρνάβου κ. Ιωάννη Κόκουρα κινητοποίησαν τον κρατικό μηχανισμό εντός και εκτός Ελλάδος, ώστε οι συμπατριώτες να επιστρέψουν στην πατρίδα μας.

Τελικά παρά την άμεση κινητοποίηση της ελληνικής πολιτείας, οι Αμπελωνίτες στάθηκαν τυχεροί και πρόλαβαν αεροπορικά εισιτήρια από Μεξικό προς Καναδά και από εκεί με άλλες πτήσεις προς Ελλάδα.

Μιλώντας χθες στην «Ε» ένας εκ των Αμπελωνιτών ταξιδιωτών δήλωσε ότι υπήρξαν μεν τυχεροί που ταξίδεψαν τελευταία στιγμή ιδιωτικά για την Ελλάδα, ωστόσο το ελληνικό κράτος ήταν έτοιμο να τους μεταφέρει, όπως πληροφορήθηκαν σε τηλεφωνική επικοινωνία. Και για τον λόγο αυτό ευχαριστούν τον βουλευτή κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο αλλά και τον δήμαρχο Τυρνάβου κ. Ι. Κόκουρα για το ενδιαφέρον τους. Επίσης κάνουν θετική αναφορά στον τρόπο με τον οποίο το ελληνικό κράτος συμπεριφέρεται με αγάπη και σεβασμό σε εκείνους που βρέθηκαν σε ξένο τόπο και θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα.

Σημαντική ήταν επίσης η συμβολή του δημοτικού συμβούλου κ. Κώστα Χρυσοβέργη στην εξυπηρέτηση των Αμπελωνιτών για την επιστροφή τους από το Μεξικό στην πατρίδα.

Οι Αμπελωνίτες έχουν ελεγχθεί για τον κορονοϊό, βγήκαν αρνητικοί και επέστρεψαν στα σπίτια, τις οικογένειες και γενικότερα τους δικούς τους ανθρώπους χωρίς κανένα κίνδυνο υγείας τους, έχοντας μια διαφορετική εμπειρία ζωής αλλά πάντα με θετικό αποτέλεσμα.

Του Κώστα Τσόλα

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 14389 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*