Δ. Τυρνάβου: Οδηγίες προς τους δημότες για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων

Δ. Τυρνάβου: Οδηγίες προς τους δημότες για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ κατά την περίοδο εφαρμογής των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό:

1) Τα μέσα προστασίας που χρησιμοποιούμε όπως γάντια, μάσκες, απολυμαντικά δεν ανακυκλώνονται, άρα πρέπει να τοποθετούνται σε σακούλες σύμμεικτων απορριμμάτων.
2) Δεν αφήνουμε σακούλες απορριμμάτων ανοικτές ή μισάνοικτες, χρησιμοποιούμε τις ειδικές σακούλες που κλείνουν με κορδόνι και τις κλείνουμε όσο καλύτερα.
3) Τοποθετούμε τις σακούλες απορριμμάτων εντός των κάδων και κλείνουμε τους κάδους για να μην υπάρχει επαφή ή πιθανότητα επιμόλυνσης ανθρώπων. Δεν αφήνουμε σακούλες εκτός των κάδων και γύρω από αυτούς. Σε περίπτωση που ο κάδος είναι ήδη γεμάτος αναζητούμε κοντινό κάδο με διαθέσιμο χώρο ή κρατούμε τη σακούλα στο σπίτι για μια ακόμη ημέρα.
4) Αποφεύγουμε εργασίες που παράγουν επιπλέον ποσότητες απορριμμάτων όπως και μη βγάζουμε στο δρόμο ογκώδη αντικείμενα όπως έπιπλα η συσκευές που γίνονται εύκολα εστίες μικροβίων.
5) Εάν είμαστε σε καραντίνα ή έχουμε κρούσματα ή υποψία κρούσματος στο σπίτι μας:
– Δεν διαχωρίζουμε τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα (πλαστικά, χαρτιά, μέταλλα) για να προστατέψουμε τόσο τους εργαζόμενους στη συλλογή όσο και αυτούς στα κέντρα διαλογής υλικών που συχνά διαχωρίζουν ανακυκλώσιμα υλικά με τα χέρια.
– Γεμίζουμε τις σακούλες σύμμεικτων απορριμμάτων μέχρι τα 2/3 το πολύ, τις δένουμε σφιχτά και τις τοποθετούμε σε δεύτερη σακούλα που επίσης κλείνουμε σφιχτά. Προσέχουμε καλά να είναι γερές και οι δύο σακούλες, χωρίς σκισίματα, και σε περίπτωση αμφιβολίας χρησιμοποιούμε και τρίτη σακούλα.
– Χρησιμοποιούμε γάντια για να κλείσουμε και δέσουμε τις σακούλες και να τις μεταφέρουμε στον κάδο απορριμμάτων – τα γάντια αυτά, μόλις γυρίσουμε σπίτι, τα πετάμε στις επόμενες σακούλες απορριμμάτων που θα χρησιμοποιήσουμε.

Σας καλούμε να επιδείξετε ατομική ευθύνη και κοινωνική αλληλεγγύη.
Μαζί θα τα καταφέρουμε.

Ακολουθήστε τα Τυρναβίτικα Νέα  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

30712123 10215640817554664 584629350603685888 n 1 - Δ. Τυρνάβου: Οδηγίες προς τους δημότες για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων

collage - Δ. Τυρνάβου: Οδηγίες προς τους δημότες για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων


fast food ambelon - Δ. Τυρνάβου: Οδηγίες προς τους δημότες για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων

ambelonas1 armonia 2021 - Δ. Τυρνάβου: Οδηγίες προς τους δημότες για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων

Τύρναβος