Στο Πανεπιστημιακό Λάρισας ο 22χρονος Βολιώτης που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό

Θετικός στον κορωνοϊό και το πρώτο ουσιαστικά κρούσμα στη Μαγνησία, είναι τελικά ένας 22χρονος Βολιώτης, ο οποίος νοσηλευόταν από την περασμένη Παρασκευή σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του Νοσοκομείου Βόλου και χθες το απόγευμα εκδόθηκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών δειγμάτων του, δείχνοντας μόλυνση από τον κορωνοϊό.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ», ο νεαρός είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Μ. Βρετανία φιλοξενούμενος σε συγγενικό του πρόσωπο και είχε επισκεφθεί την Παρασκευή το Νοσοκομείο Βόλου με γριπώδη συμπτώματα.
Αμέσως , εισήχθη σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και οι γιατροί έλαβαν επίχρισμα αποστέλλοντάς το στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, για διερεύνηση. Χθες το απόγευμα, τα αποτελέσματα του δείγματος έδειξαν πως ο 22χρονος νοσεί από κορωνοϊό.
Όπως σημείωσαν γιατροί του Νοσοκομείου, ο νεαρός έχει ήπια συμπτώματα, όμως θα μεταφερόταν χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και περαιτέρω νοσηλεία. Ταυτόχρονα, δόθηκαν οδηγίες για ελέγχους στα συγγενικά του πρόσωπα και το οικείο περιβάλλον, που ήρθε σε επαφή τις προηγούμενες ημέρες με τον νεαρό.

anigif ambelon rizoulis - Στο Πανεπιστημιακό Λάρισας ο 22χρονος Βολιώτης που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό

Αρνητικά τα δείγματα τεσσάρων

Στο μεταξύ, αρνητικά στον κορωνοϊό ήταν τα δείγματα τεσσάρων νοσηλευομένων στο Νοσοκομείο Βόλου, που είχαν εισαχθεί το Σαββατοκύριακο με γριπώδη συνδρομή. Αναμένονται τα αποτελέσματα για άλλα τρία ύποπτα κρούσματα.
Να σημειωθεί πως το Νοσοκομείο Βόλου, πριν την έξαρση του κορωνοϊού, είχε διαμορφώσει 5 θαλάμους αρνητικής πίεσης, ενώ στη διάθεσή του έχει και δυο μονωμένα δωμάτια, για να χρησιμοποιήσει σε περίπτωση εμφάνισης υπόπτων κρουσμάτων.
Στο ειδικό κοντέινερ που έχει τοποθετηθεί στην είσοδο των Επειγόντων Περιστατικών από προχθές, γίνεται η πρώτη εκτίμηση των ιατρών σε ύποπτα κρούσματα του κορωνοϊού, που έχουν πρώτα επικοινωνήσει με το Νοσοκομείο και τον ΕΟΔΥ ενημερώνοντάς τους για την κατάσταση της υγείας τους και των συμπτωμάτων τους. Ο έλεγχος των δειγμάτων που λαμβάνονται από τα ύποπτα περιστατικά διεξάγεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Πηγή: magnesianews.gr

Θανάσης Κατσάνης
Περί Θανάσης Κατσάνης 14409 Άρθρα
Blogger - AmpelwnasNews 2011 - 2015 thejournal.gr 2016 Tirnavitikanea.com 2017 - 2020 τηλ.: 6981452329 tirnavitikanea@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*