ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις από Τύρναβο, Αμπελώνα, Λάρισα

Παγετός με -3 σημειώθηκε σήμερα σε περιοχές του Δήμου Τυρνάβου


Όψιμος παγετός σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε πολλές περιοχές της πεδινής Θεσσαλίας.  Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί για λίγες ώρες κυμάνθηκε στους -2 με -3 βαθμούς κελσίου θερμοκρασία κρίσιμη για την ανθοφορία των δέντρων.
Προτείνω έλεγχο των καλλιεργειών σας τις επόμενες λίγες μέρες για να φανεί αν υπήρξε τελικά ζημιά ή όχι από τις χαμηλές θερμοκρασίες της σημερινής ημέρας.
 Επισημαίνω ότι και αύριο το πρωί υπάρχει κάποια πιθανότητα για θερμοκρασίες κοντά στο 0 με -1 σε κάποιες λίγες πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας ενώ από την Πέμπτη και μετά η πιθανότητα παγετού μηδενίζεται και έτσι δεν έχουμε περαιτέρω προβλήματα.
Ακολουθεί πίνακας με επιλεγμένους μετεωρολογικούς σταθμούς της Θεσσαλίας ώστε να δείτε τις ελάχιστες θερμοκρασίες που είχαμε σήμερα το πρωί.
 Να τονίσω τέλος για τους αγρότες που με ρωτάνε αν θα έχουμε κάποια κύμα κακοκαιρίας προς τα τέλη του μήνα ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο.  Η μόνη τάση που μπορούμε να πούμε είναι ότι όντως η πρόγνωση πολλαπλού δείγματος δείχνει αρκετό κρύο και παγετό σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με ανοιχτό το ενδεχόμενο και για χιονοπτώσεις.
Μείνετε συντονισμένοι στο προφίλ μου ,στη σελίδα μου στο Facebook στην οποία μπορείτε να κάνετε like και να έχετε ενημέρωση συνεχής καθώς βέβαια και στο παρόν blog.
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου – Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος – Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
κατσάνης, youtube.com

τυρναβος, google

#αμπελωνας

Pin It on Pinterest